vielä tämän kerran

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Menes nyt hyvä koponen , kun aamu valkenee, ja vilkaise tarkemmin näitä täkäläisiä koslia. Siellä on näiden mainitsemiesi naarmujen lisäksi hankautumia , kunnon lommoja , halkeamia, puuttuvia muoviosia ja lisävaloja ja sitä rataa.
Sitten kun nämä korjataan, auto viedään pajalle missä homma tehdään niinkuin kuuluukin, eli siltä osin auto on korjauksen jälkeen kuin uusi.
Mulla on hyvä esimerkki kyseisestä operaatiosta, mun tallinaapuri, jonka aika tuore Altea oli aika pahan näköinen ja nyt taas parin päivän korjaamokeikan jälkeen kuin uusi.
Sen verran mä tiedän autoista ja osaan niille kaikennäköistä tehdäkin , jos enää nykyään viitsin, että kun mulle tuli nykyinen espanjalainen auto vaihdossa , mä tein kyseisen toimenpiteen sille itse.
Ihan korjauskynä ei riittänyt , mä ainakin tarvitsin hiomakonetta, pohjamaalia ja pari purkkia alkuperäistä maalia , tosin vain spraypullossa.
Ja kun nyt ollaan jo jonkunverran eksytty alkuperäisestä aiheesta , niin voinen kertoa , että kun tässä on vedetty Suomea ja Suomen olosuhteita mukaan tähän keskusteluun , pienen esimerkin miten asiat voivat olla toisin . Suomessa taitavat merkkikorjaamoiden tuntiveloitukset olla 60-100€/h. Satuin juuri tänään lukemaan Autofacilia missä oli juttua jonkunsortin korjaamovertailusta. San Sebastianissa , mikä on kalleinta Espanjaa, kyseiset tuntihinnat ovat 36-40€/h.
Mulle on toi tee se itse mentaliteetti jäänyt vähän päälle Suomesta. Toisaalta kun mä olen eläkkeellä ja aikaa on , niin on tässä tää toinenkin aspekti, joskus näitä helpompia vasemman käden hommia tekee ihan huvikseen.
Mutta täällä paikalliset ei kuvittelekaan tekevänsä mitään itse, näillä hinnoilla hommat kannattaa teettää.
Mäkin alan oppia siihen ja suosittelen sitä muillekin täällä asuville suomalaisille.