vielä pohdintaa

LINKKI

enlight
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.08.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 9
kojo kirjoitti:

Täällä on käyty niin korkeatasoista filosofista debattia, ettei meikäläinen oikein uskalla enää osallistuakaan.
No, joka tapauksessa…

Enlight kirjoitti:
”Poliittisena ajatuksena liberalismi on mielestäni kyllä melko selkeä: vapaus, yksilönvapaus, tasa-arvo ja vapaa markkinatalous. Minarkistit ja muut lasken myös liberalisteiksi.”

Juuri tätä minä tarkoitin, kun näin ristiriitaa liberaalin maailmankatsomuksen ja kristillisyyden välillä. Sen vähä, mitä olen Uutta Testamenttia lukenut, olen havainnut siellä kehotuksia sosiaalisuuteen, yhteisöllisyyteen ja yhteisomistukseen (anna toinen viittasi tarvitsevalle). Sanotaanhan Raamatun oppien olevan lähellä kommunismin aatetta (ei erimaalaisia toteutuksia).

Eli miten tuo vapaa markkinatalous sopii tähän kuvioon? Siinähän köyhiä kyykytetään eikä tueta.

Mitä epäliberaalia on sosiaalisuudessa tai yhteisöllisyydessä? Yhteisomistusta en raamatustani tunnista. Yhteisöllisyys ja läheisistä huolen pitäminen puolestaan ratkaisisivat monta nykyisen yhteiskunnan ongelmaa. Valtiohan on lähtenyt tukitoimiin juuri siksi, että meillä on ihmisiä joista kukaan ei pidä huolta vaikka he sitä syystä tai toisesta tarvitsevatkin.

Ja siitä markkinataloudesta.. miten markkinatalous kyykyttää köyhiä? Minä olen köyhä ja seison harvinaisen suorassa =) Se on kuule demareiden puheita tuollainen, älä usko niitä. Jostain syystä porvari on aina paha ja jopa kokoomusnuorten rintamerkit huutavat samaa.

Markkinataloudessa ei ole mitään pahaa. Liiketoiminnassa ja sitä kautta voiton tavoittelussa ei ole mitään pahaa. Tärkeintä on miten tuon rahan käyttää: oman navan siirtämiseen etäämmäksi selkärangasta vai lähimmäisten auttamiseksi.