Vielä korttijuttuja ja uusia maksutapoja

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Miksi en saa ulos omia rahojani? Vielä korttijuttuja ja uusia maksutapoja

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Moi Siwa ja tervetuloa porukkaan!

Enpä osaa sanoa onko sirukortin tiedot magneettijuovassa myös. Mutta sirukortti ei ainakaan maskupäätteestä menee juovaa vinguttamalla läpi millään, joten kaipa se ainakin jonkin verran turvallisuutta lisää.

Pyydän anteeksi jos menee mainostamiseksi, mutta en millään malta olla kertomatta, että Espanjassa on mahdollista tehdä Maestro pankkikortista (=MasterCardin versio VisaElectronista) verkossa virtuaaliversio, joka onkin MasterCard. Useinhan netissä maksamiseen vaaditaan nimen omaan luottokortti ja siinä saa sitten miettiä, että kenellehän se numero siellä verkossa menee. Tämä virtuaalikorttipalvelu antaa Maestro-kortin perusteella ”virtuaalisen” kortin numeron, siis fyysistä korttia ei olekaan, joka toimii MasterCardina. Virtuaalikortin numero on voimassa kuukauden ja sille saa itse määritellá luottorajan. Ostosta tehdessä se veloitetaan Maestro korttiin kytketyltä tililtä välittömästi, ns. luottorajassa ei siis oikeasti ole luottoa ja jos määrittelet sen saldoasi isommaksi niin ostos tökkää kesken.

Virtuaalikorttia voi käyttää sellaisiin ostoksiin, joissa ei tarvitse esittää fyysistä korttia, eli suunilleen kaikkeen verkosta ostamiseen. Lentoyhtiöt ja jotkut teatterit tms. tosin saattaa vaatia, ettá lunastaessa lippua pitään näyttää luottokortti, silloin tämä ei ole toimiva ratkaisu.

Minusta tuo on ihan loistava juttu, teen nykyään kaikki verkko-ostokseni näillä ”naamioidulla” korteilla, jos tiedän haluavani vaikka viidellä kympillä kirjoja Amazonista niin laitan ”luotto”rajaksi 50€ (tai peruutan kortin heti maksettuani) ja sen jälkeen on ihan sama vaikka kortin numero joutuisi kuinka väärin käsiin, Maestroni tiedot ja tilini on täysin turvassa. Luon siis jokaista ostosta varten oman kortin (en osta verkosta kovin usein), siihen menee ehkä 30 sekuntia per ”kortti” sitten kun systeemiä on kerran oppinut käyttämään.

Ja koska olen luvannut olla mainostamatta, niin kerron senkin, että tietääkseni systeemi on CECAn, eli Espanjan säästöpankkien liiton väsäämä ja löytynee suunnilleen kaikkien säästöpankkien (Cajas de Ahorro) nettipalveluista. Cajasolissa se on nimeltään ”ViniPaga” ja toimii normaalien nettipankkitunnuksien kanssa.

Toinen vekkuli homma on mahdollisuus lähettää omalta tililtä rahaa kännykkään (omaan tai kenen tahansa). Ts. teet eräänlaisen tilisiirron, mutta vastaanottajana on kännykkänumero. Kaverisi saa kánnykkäänsä viestin, jossa on tunnusluku ja lisäksi sinä láhetát tai kerrot toisen vahvistustunnuksen hänelle, sitä ei tiedä edes pankki, vain siná ja vastaanottaja. Vastaanottaja käy sitten naputtelemassa tunnukset systeemiin kuuluvaan automaattiin, ilman minkáänlaista korttia, ja automaatti antaa hänelle rahat. Jos rahoja ei nosteta kuukauden kuluessa, rahat palautuvat tilillesi.

Toimii Espanjassa ja lisäksi sillá voi lähettää rahaa Espanjasta Ecuadoriin ja pian varmaan moneen muuhunkin siirtolaismaahan, joissa kaikilla ei ole vielä pankkikortteja, sellaisia siirtoja varten tämä kai luotiin. Itse káytin sitä kun ystäväni hukkasi korttinsa Madridissa ja joutui rahapulaan, hyvin toimi ja vippi oli helppo saada välittómästi perille rannikolta Madridiin. Samoin eräs Torreviejassa asuva asiakkaani opetteli korttinsa hukattuaan siirtelemään rahaa itselleen netistä automaattiin kunnes sai uuden kortin postissa tilalle, siellä päin Espanjaa kun ei Cajasolin konttoreita vielä ole.

Systeemin nimi on Halcash, lisätietoja löytyy espanjanksi tästä: http://www.halcash.com

Siirtääksesi sinulla täytyy olla tili pankissa, joka kuuluu systeemiin ja nostot pitää tehdä systeemin kuuluvien pankkien automaateilta, mukana ovat Bankinter, Banesto, Caixa Galicia, Caja Laboral, Cajasol, Cajamar ja Bancaja