videodatarate

LINKKI

janne
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.10.2006
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 129

jatkanpa siis.
niinkunnääs esim. torrevieja.fi -nettitv:n videot on koodattu 364Kilobits/sec dataratella, niin esimerkkimme 1min35sec videopläjäys ( http://www.torrevieja.fi/nettitv/player_tuukka_suomikoulu.html ) on silloin kooltaan 4.3 megainen tiedosto. eli sitä voi tuijotella gigan liikennerajoittimella aika huoletta 232 kertaa. youtuubi.comin videoden dataratea en tiedä, mutta lienee hieman enemmän, ehkä, kai.
mulla on viiden gigan diili vodafonelta 3g-pulikalleni, ja olisin huolissani lähinnä itsestäni jos minulla olisi aikaa tuhlata se kaikki datamäärä youtubea tuijotellen 🙂
(pikaisella laskutoimituksella, samalla dataratella kuin torrevieja.fi-videot, 5 gigaan menisi silloin n. 1841 tuntia videota, saatoin myös laskea väärinkin)

toi suomen telkkarin katsominen netin kautta, jota jotkut harrastavat, on tietysti asia erikseen jos halutaan myös laadukasta kuvaa. jos oma käyttö on paljon dataa vievää, kuten leffat jne, niin ei kannata kärvistellä 3g-palikoiden kanssa, vaan hankkia rajoitukseton adsl-liittymä.