viajamos amigos

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
joined kirjoitti:

”Ulkomaalaisrekisteriin kirjautuminen tulee suorittaa KOLMEN KUUKAUDEN KULUESSA LASKETTUNA SIITÁ PÁIVÄSTÄ KUN ON TULLUT MAAHAN (Espanjaan).

Ja vaikka kuinka tarkkaan luen tuota sisáministeriön tekstiá, niin en löydä siitä huomautusta ”ei koske suomalaisia opiskelijoita”.

JOKO NYT MENI JAKELUUN????”

Jollei tuota halua/tarvitse tehdä, voi 2kk 29 päivän päästä käydä vaikka Portugalissa tai Ranskassa ”kääntymässä” ja tulee taas maahan (Espanjaan). Ja 3 kk päästä uusiksi jne …

Tämä käytännössä, virallisesti kukaan ei tiedä kauanko olet maassa yhtäjaksoisesti oleskellut, ja tuskin paljon välittääkään.

– Karvaita, sanoi Käteinen Urputtajaiselle suomalaisista perusihmisistä!

Juu. Tuohan on vain laki, ei mitáän muuta. Ja ihan varmasti Espanjassa on tosi tosi tosi paljon ulkomaalaisia, joilla tuo paperi puuttuu eiká kukaan tule kysymáán. Jos eláä ihmisiksi niin ketápä se edes kiinnostaisi. Mutta jos sitten joku päivä haluaa vaikkapa avata pankkitilin tai jotain muuta niin sitten sitá paperia tarvii. Ja saavathan eläkeläiset monenmoisia rahanarvoisia etuja kun on paperit kunnossa, mutta se on jokaisen oma valinta ottaako edut vai ei.

Ja tässä nyt oli vain kysymyksessä kysymykseen vastaaminen. Kymmeniä, jopa satoja kertoja tällä palstalla esitettyyn ihan samaan kysymykseen, sitápaitsi. Ei muuta.

Mutta tuo esittámäsi Portugalin tai Ranskan reissu joka kolmas kuukausi kuulostaa oikein hyvältä ja älykkäáltá neuvolta. Se ratkaisee ongelman oikein näppárästi, sillä onhan se varmaan monelle aika karvas kalkki ryhtyá papereita hankkimaan.