vessa vesiposti keittokomero…

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
Kukkulankuningas kirjoitti:

Tänne päin maailmaa kotiutuneet suomalaiset, oletteko nykyään tottuneita bideealtaiden käyttäjiä? Minusta ne ovat täysin turhia vekotuksia. En varmasti osaisi edes käyttää niitä. Kotoamme löytyy kolme tällaista allasta. Bideesuihku on tullut Suomessa tutuksi. Vaimo vaati sellaisen vessaan. Olen ottanut altaan uuteen käyttöön, saatan virtsata sinne seisaaltaan ja lasken hieman vettä päälle. Tässä Oraksen vanha mainos Suomeen rantautuneista bideesuihkuista.

Do diid… Otetaanpa hieman perspektiiviä historiaan siellä takavasemmalla.

Totta munassa teillä kotona saatte minun puolestani pissiä vaikka kukkapurkkiin 😛 , mutta eikös nyt kellekään kommentoijalle juolahda edes mielen viereen, että bidé-altaat ovat jäänne eteläisten sivistysmaiden historiasta sellaiselta ajalta, jolloin paperi oli kallista lystiä ja sille tavattiin yksinomaan kirjoittaa ja lyödä leimoja? Tarkemmin sanottuna ajalta, jolloin Suomessa vielä tultiin riu’ulta takaisin kotiin knöölit alaposkissa.

Jos muistelee suomalaistakin huusipaperia jostain ’50-’60-lukujen vaihteesta, niin ei se ainakaan meillä köyhemmillä kansanosasilla mitään viisikerroksista pehmolambia ollut. Ennemminkin ohueksi valssattua voimapaperia, jota joutui rutistamaan sen verran, että siihen sai jotain edes tarttumaan. Espanjalainen käymäläpaperi on kautta aikojen ollut myös aivan omaa hupaisaa luokkaansa.

Mutta joo, ei meilläkään siellä Vallilantie 38:n rivi-ulkohuuseissa tosiaan mitään bidé-releitä ollut, ja kyllähän siinä miinus kahdenkymmenen celsiuksen pakkasessa olisi voinutkin olla hanuri hieman hileessä, jos olisi ryhtynyt vedellä läträämään. Lauttasaaren ’Humauksen’ avantouimarit ovat toki aivan omassa sarjassaan.

Näin ollen ja kieltämättä itsekin olin aikojen alussa hieman hämilläni, kun tein ensituttavuutta alapesualtaan kanssa, mutta on pakko myöntää, että aina se turvepehkun voittaa, jos pyyhkimään aletaan. 😉