Vesi on kaikki 1.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat *EU:lta laaja EI! Vesi on kaikki 1.

LINKKI

mailisnuutinen
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 04.04.2009
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 1

Vesi ON KAIKKI!

Olen jo useasti kiteyttänyt sitä faktaa, että maailmanlaajuinen makeanveden kato on aivan keskeinen efekti, joka estää ydinvoiman lisärakentamista. Kuten tiedetään ydinvetoinen 2 000MW peruslauhdetorni on 95% maailman ydinvoimaloiden AINOA kyseeseen tuleva jäähdytysmuoto! Tälle faktalle ei maailmasta tulevan IAEA:n ydinturvamääräysten myötä vaihtoehtoja löydy! Tämän karun faktan on ominut nyttemmin tietoonsa näköjään myös ydinlobbarit. Mutta kuten alan rikosluonteseen kuuluu se tarkoin salataan. Jo siitä syystä, ettei MIKÄÄN tunnettu muu energiantuotantomuoto tuhlaa vettä käytännössä lainkaan. Peruspolttoturbiinit kun ongelmitta lauhduttaa vaikka lentokonemallin suoraan ilmaan. Vaan siis ainoana ei ydinvoima. Koska vesikato on kiistatta de fakto, jonka EU ilmaisi jo vuoden takaisena -40% ydinaavikoitumisreaalina. On mitä tärkeintä poimia aiheesta kaikki lehtitiedotteet. Tajutaksemme miten kriittinen vesi ydinvoiman alasajopakossa on.

L.S.25.08-08. ”Biopolttoaineiden tuotannon lisääminen vaikuttaa osaltaan maailman vesivarantojen hupenemiseen vaarallisen matalalle tasolle. Ruotsalaistutkijoiden mukaan energiatuotantoon käytettävä vesimäärä kasvaa biopolttoaineiden tuotannon vuoksi tulevina vuosina huomattavasti nykyisestä. -Vuoteen 2030 mennessä biopolttoaineita pitäisi pystyä tuottamaan suuret mnäärät energiaa kuin nykyisellä fossiilipolttoaineella, sanoo tutkija Tukholman kansainvälisen vesi-instituutin (Siwi) ohjelmajohtajan Jakob Granit. Esim. luonnon ekosysteemit bioenergiatuotantoon tarvitsevat runsaasti vettä uusiutuakseen. Yhtälön tekee ongelmalliseksi se, että samanaikaisesti myös maailman väkiluku nousee. V.2050 mennessä ruokaa tarvitaan tuplasti nykyisen. Siwin tiedotusjohtaja Jan Lundgvist kertoo, että maailman väestö kuluttaa 4 500 kuutiokilometria vettä vuodessa! Ja kipuraja on n.6000 kuutiometrissä!

Lundgvistin mukaan uhkaavan vesipulan välttämiseksi olisi kiinnitettävä huomiota maatalouden kastelujärjestelmiin. Keinokastelu kuormittaa jo nykyisin rajusti jokia, järviä ja pohjavesiä. Keinokastelu on tullut tiensä päähän hän sanoo. Hänen mukaansa maailman maiden tulisi kehittää sadeveden talteenottoa. (Eli suomeksi RUNSAASTI elintärkeitä vesivoimasta tuttuja patoja! Joita ilman ihmiskunta kuolee janoon!) Vesivarantojen riittävyyttä käsiteltiin Tukholmassa viime viikolla järjestetyssä kansainvälisessä vesikokouksessa.”

Eli meillä ON VESIPULAKATASTROFI! Joka lisäksi johtuu varsin pitkälle ydinvoiman ydinaavikoitumisista ja sen lauhdetorneihin jo nyt pilatuista puolenmiljardin juomavesistä! Juu on meillä kanssa CO2 lisä. Mutta siitä mielenkintoinen ilmiö, että sen poistoon on AINOASTAAN YKSI keskeinen rarkaisu. Biopoltolla ilmasta poisto päästöttömällä polttoprosessilla! Koska lisäydinvoima VAIN pahentaa vesipulaa ja fossiilienerginen energianegatiivinen uraanikaivuu vain alati pahentaa tilannetta. Koska koko eteläisen pallonpuoliskon suurin makeanveden tuhlari on esim. Australian uraanikaivokset jne. on ratkaisumalli selkeä:

A/Ydinvoiman alasajo on AINOA vaihtoehto hiipuvien vesivarantojemme säästämiseksi kasvavaan peltoruokatuotantoon. MITÄÄN MUUTA ei edes ole!

B/Kasvava peltobiojäte on oivaa biopolttoainetta ja päästöttömään polttoon liitettynä tuottaa tyylikkäästi 100% CO2 poistumaa. Mutta mitä tehdään entisestään näin kasvavalle massiivisemmalle bioeneergiatarpeellemme?

C/Helppo homma. Merien suolavesikasvattamojen 50% rasvalevätuotto on 100% toimiva ratkaisu tähän päälle. Kaikki tämä liitettynä toimivaan tuuli-, aurinko-, aalto-, geotermi- , päästöttömänpolton- ja bioenergian massiivilisään saa ongelmamme kaikoamaan. Mutta VAIN 100% ydinvoimat unohtaen!
——————
Herkkää ilmasta.

Tuskin missään muualla maailman avaruuksilla ilmiö parhaiten nykyään aukeaa kertakuvasta kuin juuri kansantalouden kasvun symbolissa Kiinassa. Lentokone piirtää pilvettömälle taivaalle savuvanaansa alla lepäävän loputtoman aavikoituvan peltopaljouden päälle. Katsot ikkunasta maisemaa. Yhtäkkiä kymmenien miljoonien ihmisten asuttamassa seutukunnassa näet herkin käsin piirretyn elämänviivan josta kaikki alla oleva imee voimansa ja elonsa päivät. Ohut liejuisa lössimaata puhkova joki josta jokainen solu alla on täysin riippuvainen soljuu maisemaa kapeankapeana ja herkästi järkkyvänä elämänlähteenä. Joka ikinen silmänkantamattomiin jatkuva vaivoin kasvava peltoruokatilkku on sen viivan elonpiiri. 40 % maapallon pelloista on jo koko kasvukauden riippuvainen auringon armottoman ruoskinnan paineesta keinokastelusta.

Matkustavaisen silmiin osuu äkkinäisesti rypäsmäinen nousevan höyryn pilvimuodostelma. Kun Jumbojet ylittää sen huomaat alla 4 massiivisen ydinvoimalan varjot ja niiden makeanveden jäähdytystornit. Laitoksia on neljä, mutta jo alkukesän nouseva aurinko osoittaa armotta, että vain yhdestä nousee enää savua, mistä on kyse? Joki kertoo kaiken hävitessään alajuoksulla haisevasta allikosta pelkäksi silmänkantamattomaksi aavikoituvaksi hiekkaerämaaksi. Ei kasva riisi, ei edes vehnä, alajuoksun miljoonakaupungit. ..niin nääntyvät vedenpuutteeseen nuutuen. Kerta vilkaisulla alkaa hahmottua mikä luonnonvalinta tässä pelaa.

Ranska saa päälleen alkukesästä lähtien korkeapaineen selänteen. Talven jäljiltä jokien vesimäärät romahtavat hetkessä kymmenesosiinsa vähintään seuraavan kasvujakson 4kk ajaksi. Kuumuvan, pölyttyvän maankamaran myötä massiivisen peltojepaljouden keinokasteluverkoston ylläpitopumput alkavat loputtoman laulunsa. Maailman vesien patoallastäytöistä menee jo nykyään 50 % suoraan tähän, eikä veden tarpeen kasvulle loppua näy. Sitä mukaa kun globaali lämpö nousee alkaa niinikää jäähdytyskonearmadat myös tehdä tärkeää työtään. Maailmassa liki kolmannes energiasta ei mene lämmitykseen vaan kesiin keskittyviin valtaisiin jäähdytystarpeisiin. Joka taloudessa konkreettian elinehtona kaikaa ilma- ja jäähdytyskoneitten loputon pauhu. Valtakunnan energiaverkko on ääripaineissaan seuraavat liki puoli kesäkuumuuden vuotta.

Ranskassa, jossa ydinvoima on keskeinen ase tätä vastaan putoaa ydinvoimala toisensa jälkeen pois verkosta JUURI kun sähkön tarve on hirvein. Seuraa jokavuotinen näytelmä. Sitä mukaan kun -40 % kestokuivuus lisääntyy vesi loppuu jäähdytystorneista ydinvoimaloista. Ja Ranska turvautuu siihen mitä jää. Maakaasuturbiinit käynnistetään. Dieselit kiskovat minkä ehtivät kallista hätäenergiaansa. (USA:ssa vastaavissa tilanteissa on turvauduttava jopa sähködieseljuniin syöttämään verkkovirtaa ydinvoiman hyytyessä). Kaikki se naapuriapu, jota Tanskan, Saksan ja Espanjan tuuli-, uudisenergian puistoista on saatavissa imuroidaan Ranskan ydinpysäkkiseuduille. Mitään ei ole silti tehtävissä. Ydinalaansa sokeasti uskonut ja satsannut Ranska kuittaa jälleen kerran kesänsä kaamean saldon 15 000< lämpöön kuollutta ydinsähkön uhria on se mitä uskalletaan kertoa. Mutta miljoonat kituneet, talouden miljardien megatappiot ja kuolleet peltoalat nostavat vuodesta toiseen elinkustannuksiamme pahenevasti pilviin. Luonto, tai paremminkin "elämän vesi" on jälleen kerran otattanut lisäopetustuntejaan. Ydinvoima on maailman ainoa energiantuotantomuoto jossa klassisen Westinghausen lauhduttimen +37C maksimikatto sanelee kuoleman rajat.

Ydinvoimalaan EI missään oloissa voida päästää yli +30C jäähdytettä hajoamisuhasta. Samoin ehdoton raja on myös merivesilauhteen +30C kansainvälinen elossapysymisraja biotoopeille. Tässä keskeisimmät syyt miksei kesän kuumalla lauhdu meriin. Siksi 95 % maailman ydinvoimasta syytää lämpönsä jäähdytystornien haihduttamoihin. 1000MW voimala tuhoaa vettä pahimpiin helteisiin liki 2 kuutiometriä sekunnissa! Hävittäen rajallista juomisen- ja ruuantuotannon "elämän verta" loputtomiin kuin miljoonakaupunki! Espanjassa n.8 ydinvoimalaa tekee tätä, vaikkei maa ole enää vuosiin malttanut laskea valumatippojaan jokipadoistaan meriin. Jokisuut paistavat valmiina hiekka-aavikkoina. Englannin sateista huolimatta Lontoo elää vain kalliin suolanpoistojuomaveden varassa. Eikä kukaan selväjärkinen halua haastaa siellä tilannetta rakentelemalla ydinlauhdevoimaa hankaloittamaan paniikkitunnelmaa.

Saksa on jo pitkään tiennyt, ettei maanosassaan Euroopassa, jossa vesi juodaan jo 8-kertaa mikään hallitus yksinkertaisesti selviä kansan kiukulta jos haihduttaa vedet ydinvoimalaratkaisuissaan. Argentiinan pampalla kuivuus opettaa pysäyttäen ydinvoimalat kuukausimääriksi. Seuralaisena ydinvoiman hintakustanne sinkoaa pilviin. Apuenergialaitokset tästä ydinvoimalle nostavat ydinkustannukset kattoon. Eivätkä alle 70 % vuosipysyvyydet vakuuta enää ketään! Tilanne on kautta globaalin maailman täysin sama, Kiinassa, Etelävenäjällä, Afrikka, Aasian talousjättivaltioissa. Tuulivoimalat, aaltovoimalat, vesiään tuotannossa tuhlaamattomat vesivoimalat, aurinkovoimalat, ja jopa kivihiilikaasutusyksiköt, biokaasuvoimalat, maakaasuturbiinit ja vastaavat lauhduttaa suuremmitta ongelmitta vaikka suoraan ilmaan ilman vesitipan tuhlauksiaan. Vain ja ainoastaan ydinvoiman Akilleen kantapään efekti räjähtää käsiin. Mitä tehdä huikean kalliilla energiamallilla, joka loistaa vuosi vuodelta rajuin poissaoloin niinä keskeisinä kuukausinaan, kun energiaa erityisesti tarvittaisiin, kysyy tilanteesta entistä huolestuneempi päättävä maksun kansa!
——————
Vesi on kaikki 3.
Katson JIM Maa ilmasta 15.07.2008. Käsitellään faktana miten Kuollut meri kadotetaan vuoteen 2050 ja nimenomaan vesipulaan. Ammanissa Jordaniassa sikäläinen väestö käyttää vain 10-osan siitä vedestä jota esim. USA:ssa kulutetaan. Vegasin vedet antava lähde tulee katoamaan myös n. 50v sisällä. Araljärven jo lopuillaan olevaa katoamista on niin ikää ohjelmassa käsittelyn alla. Aina sanoma on ja pysyy samana.

Vesipula on maailmamme kertakaikkiaan keskeisimpiä viitekehyksiä joka erottaa elämän kuolemasta. Ohjelma kiteyttää nykytilanteen selkeästi. Yli puolet maapallon suurkaupunkeista taistelevat, ei energiapulasta, ei TOKI! Vaan nimenomaan oikeudestaan elämää ylläpitävään vesitilkkoihinsa. 80% Euroopan joista on vuodestan 1950 lähtien padottu vesipulan takia. Pakko on toisaalla kiihdyttänyt ongelmaa vesippulasta koskei luonnon tulvaniityt enää täytä pohjavesivarantoja kuten ennen. Kiinassa pohjaveden pinta putoaa nykyään metrin vuodessa! Saudiarabiassa on viimeiset pohjavedet muutamassa vuodessa loppu. Aavikkoa on jo 41% maa-alasta jolle sataa alle 250mm/v, tällä vesiminimillä kolmannes väestöstämme kasvavana elää.

On kertakaikkiaan äärimmäisen tärkeää tajuta, että vesi on KAIKKI! Maailmassa on vain ja ainoastaan YKSI energianmuoto, joka vaatii jäähdytystornisysteemit toimiakseen maailmalla, jossa +30C vesilauhde ei saa edes turvasyistä ylittää. On suorastaan käsittämätöntä, että tästä ydinvoimalan aivan keskeisimmästä akilleen kantapäästä ei maassamme haluta keskustella edes pakosta. Kun 1000MW ydinvoimalan ainoa tapa tuottaa sähköään on tuhota joellinen 1,5m3/s vettä ilmahöyryyn on kyseessä vastakkainasettelu vailla vertaa. On tärkeää tajuta, että tuo vesimäärä edustaa miljoonan ihmisen AINOAA mahdollisuutta ELÄÄ! Kysymys ei siis ydinvoimasta ole enää edes hinnoista, vaan siitä, että jokainen maailman ydinvoimala suistaa todellisuudessa miljoona ihmistä elämänmahdollisuuden tuolle puolen. MIELENKIINTOISTA, jahka tämä tajutaan laajalti!
————–

Osmoosivoimasta.
Tekniikka ja Talous, 24.08.2006 Statkraft suunnittelee osmoosivoimalaa Klaus-Viktor Peinemann haluaa puristaa suolavedestä energiaa.

Vedenpuhdistuksen tekniikka käännetään tuottamaan sähköä
Suolaisen meriveden ja makean jokiveden välinen osmoottinen paine-ero on merkittävä uusiutuva energialähde maailmassa. Norjan Statkraft suunnittelee maailman ensimmäistä tätä tekniikkaa käyttävää voimalaa.

Tekniikan toimivuus on todettu käytännössä. Statkraft arvioi kaupallisen tuotannon alkavan 2010–2015. Saksalaisen GKSS-tutkimuslaitoksen professori Klaus-Viktor Peinemann sanoo, että osmoottisen paine-eron avulla voisi tuottaa Euroopassa vuosittain 200 terawattituntia energiaa. Norjassa potentiaali on 12 terawattituntia eli kymmenen prosenttia maan energiankulutuksesta.

Voimala tarvitsee joen, jonka suulla suolaisen ja makean veden raja on mahdollisimman jyrkkä. Helsingin Teknillinen korkeakoulu on silti ollut tutkimushankkeessa mukana yhdessä norjalaisten, saksalaisten ja portugalilaisten kanssa. Voimalassa on kaksi säiliötä. Toisen läpi virtaa jokivesi, toiseen pumpataan merivettä. Säiliöiden välissä on puoliläpäisevä kalvo, joka päästää läpi makean veden mutta ei suolaista vettä.

Makea vesi virtaa kalvon läpi tasoittaakseen osmoottisen paineen eli eron suolapitoisuudessa. Paine suolavesisäiliön sisällä kasvaa. Kun suolavesi johdetaan turbiinin kautta mereen, saadaan talteen energiaa. Osmoottinen paine on niin kova, että se vastaa maksimissaan 270 metrin putouskorkeutta. Käytännössä energiasta saadaan talteen noin puolet, joten ihanteellisen osmoosivoimalan paine vastaa 100–145 metrin putouskorkeutta. Yhden kuutiometrin sekuntivirtaama tuottaa noin megawatin energiaa.

Käänteisesti samalla kalvotekniikalla tuotetaan makeaa vettä merivedestä. Prosessi vaatii suuria pumppuja ja suuria paineita eli paljon energiaa. Peinemannin mukaan jo puolet pariisilaisista juo käänteisosmoosilla puhdistettua vettä.

*HUIKEAA eli Ranskassakin on tämä sama vaiva, että ydinvoimalat haihduttaa jokien vedet niin tarkoin, että kansat ja pellot jää ilman veden tippaa. Haihdutustorneilla koottu huonohyötysuhteinen ydinenergia tuhlaantuu, että saadaan kansalle edes jotain juotavaa. Aivan järjenköyhää. Ennen kaikkea, MIKSEI tällaisesta koko maailman ydinaavikoitumismegatuhoista ole maassamme keskusteltu ikinä!?

Israelin Ashkelonissa on käynnistymässä maailman suurin osmoottinen suolanpoistolaitos, joka tuottaa 10 000 kuutiometriä vettä tunnissa. Osmoosivoimala vaatii isot investoinnit, mutta tuottaa energiaa tasaisesti eikä aiheuta ympäristöongelmia. Prosessi voi jopa puhdistaa likaista jokivettä.

Moni joki laskee mereen kaupunkialueella, jolloin tuotanto on lähellä kuluttajia. 25 megawatin voimala mahtuisi noin neljän hehtaarin alueelle. Työllistävä vaikutus on arvioitu samaksi kuin tuulivoimalla. Teknillisen korkeakoulun konetekniikan professori Markku Lampinen varoittelee, ettei osmoosivoimala ole vielä teknisesti kypsä, sillä kalvojen teho ei riitä.

Voimala tarvitsee noin 200 000 neliömetriä nanorakenteista kalvoa. Taloudellinen kannattavuus vaatisi tehokkuudeltaan noin kaksinkertaista kalvoa nykyiseen verrattuna. Tutkimushankkeen aikana kalvon suorituskyky on noussut 0,1 watista 1,7 wattiin neliömetriä kohti, mutta tavoitearvo on 4–6 wattia.

”Toisaalta siihen ei tarvita kuin yksi tekninen läpimurto”, Lampinen toteaa. Lampinen kehittää Statkraftin suunnitelmiin verrattuna huomattavasti kevyempää ratkaisua, jossa makeasta vedestä pumpataan kalvon läpi vain pieni murto-osa.

Kalvon takana on suola- tai sokeriliuos, jonka pitoisuutta voi pitää yllä esimerkiksi haihdunnan avulla. Menetelmä on yksi tapa muuntaa aurinkoenergiaa sähköksi ja käyttää esimerkiksi vesipumppua siellä, missä sähköä ei ole.
”Tästä voi tulla vientituote”, Lampinen miettii.
—————
Vesihöyrypäästöistä.
Maailman ydinvoimaloista 95% syytää suoraan noin 1000MW tehoaan kohden 1,5m3/s surutta kuumana ilmaan. On suorastaan älytöntä, että tällainen kasvihuonekaasu joka vaikuttaa varovaisestikin arvioiden 30-kertaa suuremman määrän kasvihuone-efektinä kuin vaikka kohuttu oikeasti nyanssinen CO2 tuotos. Jätetään TÄYSIN huomiotta ydinvoimalaratkaisujen megahaittoina kasvihuonekaasuina ydinvoimaloitten vesihöyryt. Täysin käsittämätöntä, että vaikka 95% maailman ydivoimaloista on PAKKO tehdä jo nyt IAEA:n määräyksistä lauhdutushaihduttamoin asiasta ei puhuta lainkaan!

Lisäksi koska jo NYT myös Suomen ydinvoimaloitten merilämpöarvot on JOPA Vaasan Hallinto-oikeutta myöten todettu ylittävän helposti jopa ydinturvarikoksen tunnusluvut +43C OL-3 startista on päivän selvää, että kasvihuoneilmiön lisäämässä lämmössä on MYÖS SUOMESSA pakko siirtyä jäähdytystornisekoiluihin.

On todella, TODELLA hämäräperäistä korruptoitumista, ettei tällaisestäkään ydintuhomegakierteestä maassamme uskalleta julkisuuteen keskustella! Oikeasti SILKKAA PELLEILYÄ puhua mistä lie 3% CO2 efektistä. Kun rinnalla ydivoimalan vesihöyrypäästöt nostaa kasvihuonehaittaa 30- KERTAISELLA EFEKTILLÄÄN! Ja kaiken lisäksi MEGARAJUSTI HETI SUORAAN ILMAAN!