Verta luovuttamassa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä 123
123 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2006
Kirjoituksia: 734
Vastauksia: 1553

Tänään koitti päivä, jolloin ryhmä Orkkilaisia suuntasi nokkansa kohti Málagaa ja verenluovutuspistettä.

Pienen Málaga kierroksen jälkeen löysimme vihdoin perille määränpäähämme – Centro regional Transfusion Sanguinea de Málaga. Parkkeerasimme auton sairaalan suurelle parkkipaikalle ja maksoimme 1,2 euron parkkimaksun. Tämän rahan saa halutessaan takaisin leimauttamalla parkkilipukkeen verenluovutuspisteessä.

Miten juttu toimii?

Astuimme sisään rakennukseen, jossa meidät otettiin vastaan tiskillä. Kaikille luovuttajille annettiin luettavaksi paperi, jossa lueteltiin muun muassa sairaudet tai syyt, jotka estävät verenluovutuksen. Tämän jälkeen tiedot otettiin koneelle.

Kun asianmukaiset paperit on täytetty, voi siirtyä luovutussaliin, jossa oli paikat kahdeksalle luovuttajalle. Ennen luovuttamista mitataan veren hemoglobiini ja tarkastetaan onko se riittävä luovuttaaksesi verta. Espanjassa raja on 12,5.

Sitten luovuttamaan

Kun sinut on hyväksytty luovuttajaksi tekee hoitaja tarvittavat toimenpiteet luovuttamisen alkamiseksi. Tällä välin voit rauhassa katsella seinällä pyörivää televisio-ohjelmaa tai syventyä vaikka lehteen.

Nopean toimenpiteen jälkeen saat rauhoittaa kehoasi hetken ennen nousemista. Tämän jälkeen voit hakea aulassa olevasta kahviosta mieleistäsi pikkupurtavaa, jonka henkilöstö tarjoaa sinulle kiitollisena.

Katso myös aiempi uutinen ja tiedote aiheesta.

Centro regional de Transfusion Sanguinea de Málaga
Avenida Doctor Galvez Ginachero S/N
29009 Málaga
puh. 951 034 100

View Larger Map