Verovirasto

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Pulju nimeltään Agencia Tributaria on valtion verovirasto ja kun NIE on nimen omaan verotunnistenumero, niin se tulee sieltä, vaikka se haetaankin poliisilaitokselta.

Tarrat on tunnistetarroja, jotka liimataan käsin täytetyn veroilmoituksen ensimmäiselle sivulle. En kyllä vuosikausiin ole tehnyt veroilmoitusta käsin, vaan PADRE-ohjelmalla, jonka saa tuolta veroviraston sivulta, sinne syötetään tulot ja vähennykset ja henkilötiedot ja se printtaa sitten suoraan tarvittavat viivakoodit.

Jos veroilmoitus on suhteellisen simppeli eli jos siinä ei ole kansainvälisiä verotusasioita eikä asuntokauppoja tms vaan ihan normaalit perusjutut Espanjassa: palkansaajan tai autonomon tulot, korkotulot sijoituksista ja talletuksista ja vähennyksiin ehkä asuntolaina ja mahdollinen yksityinen eläkevakuutus, niin silloin voit pyytää pankkiasi tekemään veroilmoituksen puolestasi. Tähän pitää kuitenkin varata aika etukäteen ja muistaa tuoda mukana kaikki tarvittavat tiedot, ilman niitä pankki ei voi veroilmoitusta tehdä. Pankit eivät veloita tästä palvelusta.

Kannattaa myös tilata esitäytetty veroilmoitus kotiin, siitä selviää tarkastamalla ja laittamalla sitten vaikka kännykkäviestin verottajalle siitä, että olet asiasta samaa mieltä. Jos et, niin esitäytetty ilmoitus auttaa veroilmoituksen tekijää paljon, lisätään ja muutetaan tiedot, jotka muutosta vaativat.

Jos on jotain monimutkaisempia juttuja niin veisin kyllä veroilmoituksen mielummin asiointitoimiston tehtäväksi, pankeissa niitä tekevät ihmiset ovat saaneet kyllä veroviraston koulutuksen, mutta eivät kuitenkaan tee veroasioita päätyönään eivätkä välttämättä tiedä kaikkia kommervenkkejä, etenkään kansainvälisestä verotuksesta.