Verotuksesta vielä vähäsen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Kiinteistöveroilmoitus Verotuksesta vielä vähäsen

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Belvis
Belvis Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.10.2009
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 39

Jatketaan vielä…
Täytyy myös todeta, että kyllä hieman hymyilyttää nämä espanjaksi annetut ohjeet kysyjälle joka nimenomaan kielitaidon puutteessa kyselee täältä neuvoja erilaisiin tilanteisiin.
Ja sitten asiaan. IBI-verotus lienee selvää, mennään kaupungintalolle escritura- ja nie-laput ynnä henkilöllisyystodistukset mukana ja rekisteröidään kiinteistön uusi omistussuhde. Kaupan mukana on varmaan tullut edellisen omistajan maksulappu jossa on selkeästi ilmoitettu verotusarvo ”Valor Catastral”. Maksujen
suoraveloituksen saa käyntiin täyttämällä siellä ”Domiciliacion Banczria-lomakkeen.
210-lomakkeesta:
Unohdin mainita, että tänä vuonna riittää yksi veroilmoitus jonka täyttää ”vanhempi” omistajista. Koska olemme molemmat omistajia täytimme aikaisemmin vaimoni kanssa omat ilmoituksemme joissa vero oli tietysti puolet koko arvosta.
En ole kokeillut vielä, mutta olen kuullut että tässä verottajan täyttöohjelmassa olisi moka joka tarkistaa nie-numeron muodollisen oikeellisuuden espanjan henkilönumeron mukaisesti, eli ei mene läpi koska nie:ssä numeroiden ja kirjainten määrä ei ole silloin oikein. Tämä tilanne oli huhtikuun alussa, korjaantuu varmaan aikanaan.
Verotusarvosta. Kyllä escrituran kauppahinta on yleensä IBI-verotusarvoa suurempi, harvoin kai kovin monikertainen. Torremolinoksessa vero lasketaan seuraavasti, verotusarvosta 1,1% siitä vero 24%,(v. 2010 verotus)
Tämän valtiolle menevän veron verotusarvo on määritetty lomakkeen täyttöohjeissa. Meidän ensimmäisen veroilmoituksemme laati testamentin teon yhteydessä arvostettu Fuengirolainen asianajotoimisto jossa osakkaana mm suomalainen espanjassa juristiksi opiskellut henkilö. Tuntuisi todella oudolta jos asiantuntija voisi olla väärässä tällaisessa yksinkertaisessa perusasiassa. Tätä verotusarvoa on myös käsitelty usein Ole-lehdessä, ohessa sanatarkka jäljennös lehden 11/2011 sivuilta 25 ja 26:
Asuntotulovero eli ”renta”
Asuntotulo on 1,1 tai 2 prosenttia korkeimmasta arvosta, joka esiintyy virallisessa kauppakirjassa (escritura) tai kunnan kiinteistöverokuitissa (IBI) verotusarvona (valor catastral).
LÄHES KAIKKI tuntemani ei-residentit käyttävät tätä oikeaa arvoa. Useilla englantilaisilla sivustoilla neuvotaan kuitenkin käyttämään IBI-arvoa, mikä on tietysti halvempaa, luulisi kuitenkin, että joskus viranomaiset tekisivät tarkistuksia.

Näin pärjätään 😉

Ps. Osaisiko joku kääntää suomeksi?
Dicho valor es el mayor de los dos siguientes: el precio, contraprestación o valor de adquisición del inmueble, o el valor del inmueble comprobado por la Administratión a efectos de otros tributos.