Verotuksesta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Belvis
Belvis Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.10.2009
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 39

Edellä on kyllä tätä aihetta jo asiantuntevasti selvitetty.
Kerron kuitenkin oman tarinani aiheesta.
Ostimme 2009 Torremolinosista asunnon. Välittäjä hoiti kaikki kauppaan liittyvät verot ja muut maksut. Kaupungille menevän vuosittaisen kiinteistöveron (IBI) maksujärjestely oli jostain syystä hoitamatta. Torremolinoksessa on ulkolaisia asukkaita varten oma toimisto jossa pystyimme järjestämään vähäisellä englannin taidollamme tämän veron maksujärjestelyn. Vero perustuu viranomaisten laskemaan verotusarvoon. Maksoimme ensimmäisen kerran vuoden 2010 veron. Nyt IBI veloitetaan suoraveloituksella suurinpiirtein heinäkuun aikana, eikä siitä tarvitse nähdä sen enempää vaivaa. Asuntoon kuuluva varasto (trastero) on myös oma kiinteistönsä joten siitä maksetaan myös oma IBI-vero.

Laskennallinen asuntotulon vero valtiolle:
Koska emme ole residenttejä emmekä ole vielä vuokranneet asuntoa täytämme ainoastaan lomakkeen 210 ja maksamme sen mukaisen veron. Viime vuonna tämä hoidettiin siten että, verotoimistosta haettiin lomake ja viivakooditarroja ja
lomakkeen täyttämisen jälkeen siihen liitettiin nämä tarrat ja mentiin pankkiin
maksamaan lomakkeessa olevan laskutoimituksen mukainen vero. Pankki toimitti verottajalle kuuluvan lomakkeen. Viivakooditarrassa on maksajan tiedot.
Tämän vuoden (v.2011) 210 lomake täytetään netissä ja tulostetaan jonka jälkeen mennään pankkiin maksamaan ja pankki toimittaa edelleen verottajalle kuuluvan lomakkeen.
Tämän veron verotusarvosta olen kuullut kahta eri versiota. Joku vannoo IBI-verotusarvon puolesta. Oikein on kuitenkin käyttää escriturassa mainittua kauppahintaa silloin kun se on korkeampi kuin IBI:n verotusarvo. Taitaa olla vieläpä niin, että jos verottaja ei ole hyväksynyt escrituran kauppahintaa vaan on esittänyt ja laskuttanut oman käsityksensä kauppahinnasta, on silloin käytettävä tätä verottajan arvoa.
Tämän vuoden, siis vuodelta 2011 maksettava, vero on maksettava 31.12.2012 mennessä.