Verot autoissa

LINKKI

Masa P
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 746
jules kirjoitti:

Masa kirjoitti:

2. Espanjassa on rekisteröintivero. Sen määrä riippuu CO2 päästöstä. Jos se on alle 120g/km niin vero on nolla. Seuraavassa luokassa aina 120-165g/km asti vero on 4,75%, Seuraavassa luokassa 165-200 9,75%. Yli 200g/km päästävät 12,75%.

onko jollakin tietoa, että mistä ”hinnasta” kulloinenkin rekisteröintivero-% maksetaan? onko se auton ostohinta (jos vastikään hankittu esim. saksasta?)? vai samalla tavalla kuin Suomessa verottajan arvioima auton ”todellinen arvo Espanjassa”?[/quote]

Pistit pahan!
Uusissa asia on selvä. Laskutushinnasta.
Käytetyistä ei minulla ole kokemusta. Se, joka oli, on vanhentunutta tietoa!

Oletus: Rekisteröintivero menee paikallisen verotoimiston mukaan (sovellus vaihtelee kokemukseni mukaan!), eli virallisesta hintataulukosta, tai laskusta. Verottajalla on taulukko, jossa näkyy (ehkä uusimmissa) Co2 päästö. Tässä : http://www.aeat.es/AEAT/Contenidos_Comunes/La_Agencia_Tributaria/Normativas/Ficheros_Asociados_a_Las_Normativas/A2009/OrdenEHA3476_2009.pdf Taitaa olla melkein 200 sivua!

Taulukko on tuore ja auton hinta muistaakseni määritellään alaspäin tietyn vuoden prosenntivähennyksellä. Kaipa se on tässä PDF:ssä mainittukin, mutta en kerinnyt lukemaan! Samasta taulukosta mennee myös se varainsiirtovero, minkä tuossa yllä joku vakuutti myös menevän!

Pääset kyllä edullisesti, kun etsit hyvän gestorian hoitamaan asia. Kuitenkin on hyvä, että sinulla on omaakin karkeaa taustatietoa. Osaat kysellä oikeita asioita. Meillä kirjoittajilla tiedot vanhenevat nopeasti. Muista tämä myös ylläkirjoittamani kohdalla!