Veroja menee…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma espanjan palkat Veroja menee…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Bolichera
Bolichera Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.08.2007
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 77

Käsitykseni mukaan jos palkollinen saa noin 3.000€:n bruttopalkkaa kuukaudessa, siitä menee veroja 18% + 6,35% muita pakollisia maksuja eli veroprosentti menee peräti 24,35%. Käteen tuolloin jää se aikaisemmassa esimerkissä mainittu noin 2.300 euroa, jota voitaisiin paikallisittain pitää erittäin korkeana palkkana. Sellaisia ei täällä monillekaan jaeta!

On aika uskomatonta, että ihmiset ei nouse barrikadeille alhaisten palkkojen vuoksi! Ivat nousee ja elämä on muutenkin kallimpaa kuin jopa Englannissa. Suuri osa kansasta taitaa tyytyä mileuristana olemiseen, vaikka laskuopin mukaan siitä ei paljoa käteen jää, jos ei ole velatonta omistuasuntoa. Eipä ihme, että esim. britit pakenevat joukolla täältä ja muuttoautoilla on enemmän työtä kuin vuosikausiin sillä pienellä erotuksella, että liikenne onkin tällä kertaa poispäin Espanjasta suuntautuvaa.

Vaikka eläisi kuinka nuukasti, ei tonnin palkasta paljoa käteen jää, kun on hoitanut pakolliset velvoitteet alta pois (vuokra, sähkö, vesi, kaasu, vakuutusmaksut, terveydenhoito ja tietty päivittäinen ruoka). Vai kuinka?