Veroista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Onaja
Onaja Ei kirjautuneena
Liittynyt: 08.04.2008
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 76

Tietysti kaikki on suhteellista, mutta muutama vastaus 3Bladesin kirjoitukseen:

1000 euron palkasta veroja menee n. 9-11 % riippuen siitä oletko oikeutettu veronalennuksiin (lapsia, asuntolainaa, omat vanhat vanhemmat asuvat samassa taloudessa). Tämän lisäksi sosiaaliturvamaksuja menee 4,70 %, 1,55 % työttömyysvakuutusmaksua ja 0,1 % koulutusmaksua. Eli kokonaisuudessaan prosentti voi nousta yli 17 %. Samanlaisia tuloveroprosenttitaulukoita kuin Suomessa on mahdotonta antaa koska lopulliseen veroprosenttiin vaikuttavat todella monet asiat.

Mitä tulee asumisen kustannuksiin, niin Barcelonasta ei 1 mh:n kalustettua yksiötä paljon alta tuon 1000 EUR saa (ja hyvä jos silläkään), joten joko jaat asunnon (huoneiden hinta 300-500 EUR), asut kumppanin kanssa ja äidin ja isän luona.

Ja itse ainakin suomalaisesta hyvinvointivaltiosta tulevana en koskaan totu ajatukseen, että vaikka niitä veroja maksetaan, niistä ei niin hirveästi saa takaisin. Ja huom. tämä riippuu myös paljon alueesta. Mutta kun jokainen, joka siihen pystyy maksaa itselleen yksityistä sairasvakuutusta ja kustantaa lapsilleen yksityisen koulun, niin pikku hiljaa alkaa usko murentua. Myös esim. teiden käyttäminen maksaa (tämä pätee erityisesti Kataloniassa). Opiskelu, vaikka julkisellakin, ei ole koskaan täysin maksutonta ja myöskään opetuksen taso tietyissä aineissa ei ole Suomen tasolla.

Eihän tämä mikään kilpailu ole Suomen ja Espanjan välillä ole, mutta täytyy sanoa, etten yhtään ihmettele, että espanjalaiset kokevat, etteivät saa mitään maksamiensa verojen vastineeksi.