Venäläisiä ei kyllä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Salousta kokemuksia? Venäläisiä ei kyllä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä J-P
J-P Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.04.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 9

Venäläisiä ei kyllä oikeen ollut meidän reissun aikana, muutama kikattelija näkyi paria päivää ennen lähtöä tulevan.
Sitä mun pitikin mainitseman, että Saloussa meitä luultiin ranskalaisiksi joka toinen kerta ja sitten oli britti- ja saksalais epäilyjä. =) En sitten tiedä miten ton oikeestaan ottais, mutta ainakin mukavaa vaihtelua kanariansaarten ”tervetuloa soomalainen, hyvvä paiva” leimaamiseen. 🙂
Minun mielestä Saloun ehdottomia plussia oli juuri se että siellä on paljon espanjalaisia turisteja ja viikonloppulomailijoita. Pysyy sillälailla tunnelma enempi espanjalaisena. Kun noi britit ja saksalaiset, sekä hollantilaiset ovat sielläkin hyvän osan valloittaneet itselleen…yhdessäkin hollantilaispaikassa meille tarjoili kolme tarjoilijaa, jotka kaikki aloittivat palvelun omalla kielellään. Ilmeisesti siksi, että kaikki heidän asiakkaansa hyvin pitkälti olivat lomailevia hollantilaisia.
En ole ikinä ymmärtänyt tota meininkiä. Mennään ulkomaille, syödään samat eväät kuin kotona ja mielellään puhutaan vain kotimaista, luetaan kotomaan lehtiä, ja parasta olisi olla kotimaisessa omistuksessa oleva hotellikin!!
Josta tulikin mieleeni eräs tilanne, jossa eräs saksalaistäti ei osannut avainkorttiaan käyttää, ja viittilöi minut saksalais selotuksen kera avuksi. Minä tietysti autoin häntä ja näytin miten korttia tulee käyttää. Englantia puhuin hänelle, vaikka tuskin hän siitä mitään ymmärsikään. Ei edes kiitosta osannut englanniksi vääntää. Minkä nyt luulisi olevan ihan kaikkien ihmisten huulilla siinä missä i love you:kin.
Tarinan ”opetus” ei ole siinä, että tapauksella sinänsä olisi mitään merkitystä. Mutta onko se ihme, jos saksalaiset, espanjalaiset tai ylipäätään eurooppalaiset eivät juuri englantia taida. Kaikki engalnninkieliset ohjelmat dupataan, ja duppaajat ovat niitä tähtiä. Sama tietysti koskee englantilaisia, kuvittelevat ja tietysti odottavat pärjäävänsä kotimaisella missä vaan.
Itse pyrimme aina opiskelemaan edes jotain kohdemaan kielestä. Budapestissa käydessämme oli ihmisillä varmaan naurussa pitelemistä ja usein pyysivät puhumaan englantia, mutta ajatus tärkein 🙂