vastuun ottamista

LINKKI

Nimetön Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia:
Vastauksia:

Vanhatyttö kirjoitti:
”Minua ei kiinnosta selittäá tekemisiäni, jos tunnen ripittäytymisen tarvetta menen kirkkoon. Minulla on se etu puolellani, ettá voin liikkua suomalaisten keskellá ilman, että minua tunnistetaan suomalaiseksi jos en puhu suomea tai joku jo valmiiksi minua tunne. Saan olla rauhassa ja toisaalta kuulen sellaisia juttuja, joita ihmiset eivát puhuisi, jos arvaisivat, että esim. junassa vastapáátá istuva mummu onkin suomalainen. Aika mielenkiintoisia joskus kuulee, juuri náitä puskaradion tietoja – yleensá kuvio menee niin, ettá joku jo jonkin aikaa Espanjassa asunut valistaa jotain tulokasta. Joskus kuulee aivan uskomattomia váitteitá ja huuhaa-juttuja ja sitten, kun tulee oikein paksua puutaheinää, olen oikaissut ja siis paljastanut olevani suomalainen. Tätä ei kylläkäán pitáisi koskaan tehdá, sillá tuo tietájäná ja asiantuntijana esiintyvá suuttuu ja loukkaantuu, ilmeisesti kokee menettávánsá kasvonsa.”

pintorA kommentoi:

Alkuosuudesta samaa mieltä. Minustakin on hyödyllisempää ripittäytyä kirkossa, kuin suomalaisille muuttolinnuille.

Minua nyt vaan häiritsee sangen paljon tälläkin palstalla viljelty YLEISTÄMINEN.

Eivät kaikki espanjansuomalaiset ole idiootteja. Eivät kaikki asu Pacosissa. Eivät kaikki tiedä edes espanja.orgin olemassa olosta (ehkäpä juuri ne, joiden tätä valistusta pitäisi kipeimmin saada).

Se, että täällä ei saa riittävästi vastakaikua saarnoilleen, ei mielestäni oikeuta väittämään, että kaikki ne jotka eivät täällä pauhaa, eivät myöskään ole kiinnostuneita Espanjan asioista tai mistään muustakaan.

Minäkin olen syyllistynyt tuohon vaikenemiseen metrossa jotta voin ”salaa” kuunnella suomalaisten juttuja. Tunnistan hyvin tuollaisen kiusallisen tilanteen, mistä kerroit.

Minun mielstäni juuri sellainen on OIKEA valistuksen paikka, mistä meidän pitäisi ottaa vastuu ja käyttää OIKEA tilanne hyväksi jakaa oikeaa informaatiota (jos sitä sattuu olemaan) OIKEILLE ihmisille, sen loukkaantumisen uhallakin.

Loukkaantumista voi lieventää ystävällisellä ja toista kunnioittavalla asenteella, esim oikealla hymyllä, joka ei jää huomaamatta, kuten hymiö täällä usein jää. 🙂