Vastustan otsikkokenttiä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 24 Vastustan otsikkokenttiä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä janne
janne Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.10.2006
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 129
Ivanka kirjoitti:

Minkälaista Mac-tietsikkaa Janne-Boy suosittelee minulle ?
Haluan pöytäkoneen ja ison näytön. Ei mitään sikakallista.
Photoshop, Illustrator ja Dreamweaver olisivat ainakin käytössä.
Haluan surfata netissä ja hoitaa pankkiasiani.
Sähköposti tietty.
En pelaa. Enkä tee musaa.
Entäs varmuuskopio PC:ltäni miten sen käy ?
Mulla on myös kuvia poltettu CD:lle ja DVD:lle pyörittääkö MAC niitä kun ne on PC:ltä siirretty noille levykkeille ?
Toivottavasti nämä eivät ole sinusta niin tyhmiä kyssiä, että et jaksa vastata 🙂

Tyhmiä kysymyksiä ei ole! On vain (o)saamattomia vastaajia..

Meillä on raskaassa taitto-, musa- ja videoedittikäytössä ikivanha Mac Mini ( http://www.apple.com/fi/macmini/ ) ja teho riittää. Siihen saa minkä vaan tavallisen näytön kiinni esim. varmaan nykyisesi, mulla on LG:n 19″ töllötin läppärin jatkona (eli 2 ruutua). Rahapuolesta sen verran että yleensä softat on kalliimmat kuin kone, Fotari/Illu/DW etc kustantaa jokusen lantin ja joudut ostamaan uudet Mac-versiot. En tiedä voiko pc-versioista jotenkin päivittää mac-versioihin. Jotkut softat taas sisältävät samalla asennusmedialla molemmille versiot ja sama sarjanumero kelpaa kummallekin.
En käytä piraattisoftaa, mutta tiedän että _kaiken_ saa piraattinakin…

Kannattaa lukea mitä tuolla sanotaan mukana tulevasta iLife06-paketista, joka sisältää valmiiksi asennettuna hyvää käyttökelpoista softaa; iPhotolla peruskäsittelee valokuvat eikä tartte fotaria joka pikkujuttuun, iDvd:llä polttelet vaikka elävät valokuva-albumit reissuistasi jaettaviksi kateellisille sukulaisille, iMoviella editoit HD-videota, Garagebandillä alat tekemään musaa (!) ja vaikka mitä.

Tarvitset todennäköisesti apua vanhojen mailiesi siirtämiseen jos et käytä IMAP-protokollaa palveluntarjoajaltasi. Jotkut mailisoftat osaavat kyllä exportoida postilaatikot mbox-tiedostoina, jotka sitten voi tuoda macin mailiohjelmaan, tai sitten käyttää jotain apukonvertteria tms.
Kaikki kuvat ja tekstit sun muut siirtyvät helpoiten esim. juuri dvd-levyllä ja Mäkkönen avaa about kaikkea muuta paitsi c-kasetteja ja savikiekkoja. 🙂
(usb-väyläinen vinyylisoitin on olemassa ja saahan toisaalta kasettinauhurinkin kiinni ääniliittimeen)

Mikkisoftin Officen saa myös Macille mutta esim. Neooffice on ilmainen ja ajaa about saman asian sekä siis avaa ms-leirin tiedostot. http://neooffice.org/neojava/en/index.php