vastausyritys

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Kun kukaan ei sinulle vastaa, niin yritán vanhalta muistilta. Jospa joku sitten oikaisee, jos puhun pöytyä.

Suomessa lukiossa ei oikeastaan mitenkáán valmistauduta yliopistoon. Opiskellaan kaikenlaista ja sitten kirjoitetaan ylioppilaaksi. Ja vasta sen jälkeen aletaan miettiä, mitä sitten opiskeltaisiin ja ryhdytáán lukemaan pääsykokeita varten. Suomessa lukiossa ei siis ole sellaista ”putkea” kuin Espanjassa, siis tarkoitan näitä linjoja – tiede, humanistinen jne.

Tuo ylioppilaskirjoitus on vain yksi valtakunnallinen koe ja sen kokeen tulokset antavat sitten yliopistoon pyrkiville lisápisteitá, varsinainen pisteytys tulee kuitenkin päásykokeesta, johon on opiskeltava aika paljon. Ja monelle alalle járjestetáán myös maksullisia valmennuskursseja.

Mutta mitenkáhán Espanjan systeemi nyt tulee muuttumaan. Rajoyn hallitushan on uudistamassa myös yliopistoja. Siihenhán on jo asetettu työryhmá pohtimaan, millainen mullistus olisi tarpeen. Turhan moni opiskelija keskeyttáá opinnot, siihen on tarkoitus vaikuttaa ja jonkinlaisesta tutkinnonuudistuksestakin puhuttiin uutisissa. Mutta tämä, kuten kaikki muutkin Rajoyn hallituksen uudistukset, ovat salaperáisiá, niistá kerrotaan vasta sitten, kun ne on jo tehty. 😕