Vastaus: Onko viinimatka toteutettavissa omalla autolla

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Ainutlaatuisen Espanjan viinimatkan matkakertomus ja valokuvat Vastaus: Onko viinimatka toteutettavissa omalla autolla

LINKKI

Uniquetour
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.01.2010
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 6

Miksi olemme erilaisia verrattuna moniin muihin matkatoimistoihin:
Ideoimme ja järjestämme ainutlaatuisia ryhmämatkoja. Ainutlaatuisuus on monessa mukana:
• Osan matkoistamme järjestämme ainoastaan yhden kerran.

• Matkamme ovat ryhmämatkoja, mutta niiden koko pidetään suhteellisen pienenä n. 20-30 henkilöä. Ryhmämatkan olemme valinneet matkojemme muodoksi muutamasta tärkeästä syystä; ryhmä mahdollistaa vierailut (mm. illalliset, retket jne.) sellaisissa paikoissa, joihin ei muuten olisi pääsyä.
Esimerkiksi Ribera del Duerossa, Protoksen viinitilalla olemme järjestäneet illallisen viinitilalle paikkaan, josta näkyy upeasti valaistu Peñafielin linna ja toisaalla taas illallinen viinitankkien ympäröimänä on jotain, jota ei ihan joka päivä pääse kokemaan. Ainutlaatuisia elämyksiä!
Santiago de Compostelassa olemme järjestäneet illallisen yksityisessä palatsissa (jonne ei muuten pääse) ja nautimme ainoastaan meille järjestetystä musiikkiesityksestä palatsin kirkkosalissa. Tai pysähdymme yllätyksenä auringon laskiessa jonnekin vuorten katveeseen, jossa meitä on vastassa perinteinen ja paikallinen orkesteri vanhoine soittimineen samalla kuin kuuma ”queimada” (=juoma alkoholipitoinen vahva juoma, jonka uskotaan karkoittavan pahoja henkiä) kiehuu padassa.

• Ohjelmasta pyrimme aina tekemään mahdollisimman mielenkiintoisen, josta ei yllätyksiäkään puutu. Tavoitteena, että näemme paljon ja koemme ainutlaatuisia elämyksiä. Tällöin ei myöskään kallista vapaa-aikaamme kulu lomalla kohteiden etsimiseen ja miettimiseen “mitä tänään olisi ohjelmassa?”. Loma on mielestämme rentoutumisen ja elämyksien hakemista varten.

• Matkoillamme on aina teema, jonka uskomme saattavan yhteen samanhenkisiä matkailijoita ja samanhenkisen ajatusmaailman. On rikkaus tutustua uusiin ihmisiin, ja koskaanhan ei tiedä vaikka tuleviksi vuosiksi löytyisi uusia matkakumppaneita jakamaan ainutlaatuiset kokemukset!

• Meiltä on aina suomalainen matkanjohtaja mukana koordinoimassa matkaa ja tekemässä jokaisen matkailijan matkasta ikimuistoisen. Pyrimme muistamaan kanssamme matkaajat ja heidän erikoismieltymyksensä seuraavilla matkoilla.

• Panostamme laatuun kaikessa. Olemme valinneet hotelleiksi ainoastaan parhaita hotelleja ja ravintoloita. Monet ravintoloista kuuluvat Espanjan parhaimpiin ja hotellit ovat aina ylellisiä tai jollain muulla tavalla erityisiä. Mm. Cangas de Onisin kylässä Paradorimme on valittu maailman kymmenet parhaiten ympäristöönsä sopeutuvan hotellin joukkoon. Ja mm. viinimatkan ravintoloista mm. Landa Palace, Marqués de Riscal sekä El Chalet kuuluvat Espanjan parhaisiin ja niihin pöytävaraus tulee tehdä muutamaa jopa kuukautta aiemmin.

Edellä esitettyyn kysymykseen; ”voiko matkan toteuttaa omalla autolla” on vastaukseni: ”ei ja ”kyllä”.

”Kyllä” Jokainen voi lähteä matkaan Suomesta/muualta, lentää Madridiin ja vuokrata sieltä auton. Tai sitten ajella vaikkapa omalla autolla Malagasta Madridiin. Gps:ään vaan seuraava kohde ja menoksi. Viinitilojen kanssa kylläkin kannattaa sopia, että vierailu sopii. Monella tilalla on tiettyinä päivinä tiettyyn aikaan järjestettyjä vierailukäyntejä. Tietysti on vähäsen erilaista liikkua yleensä monesta kansalaisuudesta koostuvan ryhmän mukana ja saada vierailusta irti mahdollisimman paljon.
Yleensä itse viinitiloilla ei majoitusta järjestetä, tietysti on poikkeuksiakin. Mutta majoitus ei ole ongelma. Lähi kyliä/kaupunkeja on paljon ja sieltä löytyy varmasti haluamansa tasoinen majoituskin.
Samoin ruokapaikkojenkin kanssa. Tuskin nälkä tulee!
Pitää sitten tämän vaihtoehdon valitessaan muistaa, että matka ei ole sama, josta yllä esittely ?. Me haluamme matkatoimistona järjestää ihmisille ainutlaatuisia elämyksiä ja mielenkiintoisen ohjelman jolla näemme ja koemme paljon, tarjota heille ylellistä majoitusta ja parhaita ravintoloita.
Moni henkilö ei voisi kuvitellakaan ”perinteistä” ryhmämatkaa. Haluamme tarjota matkaajille laadukkaan vaihtoehdon, jossa ei ole tingitty laadusta.

”Ei” Monien yksityisluonteisten paikkojen vuoksi on matkamme mahdoton toteuttaa tuossa muodossa yksin.
Ravintoloiden menut ovat monesti tehty meitä varten, viinitiloilla tarjottavat viinit ovat aivan eri luokkaa, kuin ”yleisillä” viinitilavierailuilla ja totta kai matkustajien mukana matkaava viiniasiantuntija antaa matkailijoille aivan eri lähestymistavan viineihin. Vaikka meiltä monesti kysytäänkin, jos järjestäisimme pariskunnalle samanlaisen matkan, mutta toisena ajankohtana, on meidän pakko vastata ei. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Toivottavasti nämä kommentit auttoivat ymmärtämään pointtini?!

Ja herra ”Hot”: Kiitoksia kommenteistasi! Viinimatka sattuu olemaan luonteensa vuoksi yksi kalleimmista matkoistamme. Myös edullisimpiä vaihtoehtoja löytyy 🙂