Vastaus kommenttiinvastaukseen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Valoa tunnelin päässä Vastaus kommenttiinvastaukseen

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
makarios kirjoitti:

Makrotasolla valtion lainanotto on halventunut, mikä sinänsä on tietysti ilahduttavaa. Se, että tämä puolestaan varmaankin kiihdyttää valtion velan kasvua lienee Rajoyn mielestä seuraavan hallituksen murheita.

Mutta tapahtuipa mitä tahansa, tulee kestämään todella kauan, ennenkuin minkäänlainen elpyminen tulee näkymään tavallisen tallaajan kukkarossa.

Ainoa nopea ulospääsy tästä tilanteesta on Espanjan välitön ero eurovaluutasta, paluu pesetaan ja massiivinen devalvaatio, jolla saadaan kiinteistökauppa käyntiin.

Eiköhän seuraavakin hallitus liene Partido Popularin, ellei puolue sitten sorru omien laajojen korruptiosotkujensa takia. Nythän on jopa itse Gallardon haastettu kárájille suhteistaan Noosiin ja kuninkaallisen vávyn liikeasioihin Ja onhan pááministerin ja vicepresidentankin nimi tullut mainituksi muutamaan otteeseen Barcenaksen papereiden yhteydessä. En usko, että PSOE on tássä vaiheessa kovinkaan halukas uppoavan laivan komentosillalle, luultavasti se antaa PP:n selvittáá sotkut ja tulee sitten taas puhtain paperein peliin mukaan.

Espanjan valtion laina kolmannella vuosineljänneksellá oli 93,40% BKT:sta ja kasvoi edelliseen neljännekseen verrattuna 11.448 miljoonaa euroa ja oli yhteensä 954.863 miljoonaa euroa. Vuoteen 2012 verrattuna velka on kasvanut 137693.128 miljoonaa euroa. (http://www.datosmacro.com/deuda/espana) Tästä voinee päátellä, että Rajoyn säástötoimet ja vyön kiristáminen eivát ainakaan vielá ole tehonneet, joten varmaankin pikkuisen lisáá kirisistetáán, kuten Rajoy on luvannutkin.

Aika hurja on ollut velan kehitys, (sen voi katsoa siitá linkistä), vuonna 2007 velka oli vain 382.307 euroa ja BKT:sta 36,30% ja päátá kohden laskettuna 8.443 €/asukas. Tosin BKT:kin on laskenut ja se tietenkin nostaa prosenttia.

Tuo työttömyysluku ja kansan kurjistuminen on vain osatotuus. Suurella osaa espanjalaisista menee nyt tosi lujaa. Hinnat eivát nouse ja korot ovat alhaalla ja nyt on sopiva aika ostaa omaisuutta. Ja onhan rikkaiden mäárá noussut kuin raketti, vuoteen 2012 verrattuna 13%. Samoin perheiden nettovarallisuus on palannut lamaa edeltáneelle tasolle. http://economia.elpais.com/economia/2013/09/07/agencias/1378541664_658042.html

Melkoinen osa osa niistá, jotka nyt ovat tyóttömäná, tulevat olemaan ilman työtá vielá 10 vuoden kuluttuakin. He ovat pohjasakkaa, joka on elányt satunnaistyóllá ja hanttihommilla ja jos mitáán ei ole tarjolla niin sitten mennáán kerjuulle tai tehdáán pikkurikoksia. Näin on aina Espanjassa ollut ja tulee olemaan. Tämä porukka osaa hádin tuskin lukea, koulut on jääneet kesken ja mitáán ammattikoulutustakaan ei ole. Asuvat barrioissa kuten 3mil viviendas Sevillassa tai Palma Palmilla Malagassa. Ja suuri osa heistá kuuluu niiden 700.000 perheen joukkoon, joilla ei ole mitáán tuloja (virallisesti).

ja ettákö Espanja eroaisi eurosta ja palaisi pesetaan. Ei takuulla. Espanjahan ajaa kiinteámpáá EU:ta ja EU:n rahapolitiikkaa. Ei Rajoy niin tyhmá ole, ettá lypsáván lehmán lahtaisi…:)