Vastauksia…?

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Haluan aina itse mielelläni kuulla, miten uusi asiakas on löytänyt luokseni ja useimmilta sitä kysynkin. Siksi yhtenä vastauksena Jukalle sanoisin, että jos tykkäät että rannikolla on liikaa (paperi)lehtiä, niin kerro oma-aloitteisesti niille yrittäjille, joiden tuotteita ja palveluita käytät, että löysit heidät nimen omaan nettisivujen ja/tai nettilehden kautta. Näin vaikutat internetmedian hyväksi varmasti paljon tehokkaammin kuin ”äänestämällä jaloillasi” – etenkin kun et oikein tiedä, miten se jaloilla äánestäminen tapahtuisi kun kaikki mainostavat kaikkialla. Voit vaikka kertoa heille mahdollisuudesta esittäytyä myös Orkissa, siihen nähden kuinka paljon rannikolla on yrittäjiä Orkissa on vielä aika vähän heidän yritysesittelyjään. 🙂

Niin kuin OC sanoi, harva yrittäjä Aurinkorannikolla laskee mainoseurojensa tuottoa kovin tieteellisesti, enpä usko, että täällä on montaa herkkyysanalyysiä siitä tehty. 😉 Mutta uskon, että jokainen saa mielellään palautetta siitä, mikä on asiakkaista mieleistä, vaikka sitten mainonnassa.

Olen myös sitä mieltä, että markkinatalous toimii, halusimme tai emme, ja rukkaa kyllä lehtien määrän oikealle tasolle, ellei se siellä juuri nyt olisi, ja että kilpailussa pärjäävät ne, joka osaavat erottua joukosta, etsiä omat vahvuutensa ja kehittää niitä ja tämä pätee niin lehtiin kuin niissä ilmoittaviin yrityksiinkin. Mainosbudejetista haaveillessani olen jo joskus miettinytkin, missä on kunkin median vahvuus ja heikkous, mutta enpä taida viitsiä niitä ajatuksiani julkisesti tuulettaa, etten suututa ketään.

Minä uskon, että kilpailua täytyy olla markkinoilla, joilla on noin monta toimijaa, jos olet siitä hyvin kiinnostunut niin hintakilpailua voinee tutkia etsimällä kásiinsä mediakortit ja ryhtymällä neuvottelemaan pakettihinnoista. Mutta ei kai ole oikein reilua ryhtyä sellaiseen neuvotteluun, ellei tosissaan aio mainostaa? Niin ikään uskon, että lukijoista kyllä kilpaillaan. Ei Uusi Fuengirola olisi nykyisen näköinen ja voimissaan ellei sitä luettaisi eikä OtaTomalla olisi ilmoittajia, elleivät he uskoisi, että sitä myös luetaan, puhumattakaan Espanjan Sanomien komeasta juhlanumerosta, joka on paksu kuin sunnuntai Hesari.

Soihaisit muurahaispesään provosoivalla tyylilläsi ja siksi, että rannikolla tosiaan monet tuntevat toisensa. Kun noin kärkkäästi kysyt, että kuka vielá tulisi mainoksia painattamaan ja rahastamaan, niin kuka mielestäsi nyt niin tekee? En odota, että vastaat tähän, totesit jo, että halusit keskustella ”yleisellä tasolla” – mutta täällä pienellä suomalaispaikkakunnalla asioista on vaikea puhua yleisellä tasolla, väkisinkin kun rivien välistä useimmiten kuuluu, kenestä puhutaan.

Muuten, kiitokset siitä, että nettisivuillasi suosittelit hyvää kielikoulua, enpá muista, mitä kautta sinne sivuillesi eksyttiin, mutta sitä kautta hyvä tuttavani löysi kursseille, joihin todella oli tyytyväinen.

Hyvää joulua koko porukalle ja kaikille kiitokset mielenkiintoisesta ketjusta!