Vastauksia

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Frank
Frank Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255

Kaveri on tuossa tonttia etsiskelly, paljon, Mijaksen alueelta. Usein on tullut vastaan puutteita tai suoranaisia virheitä. Parin hän on jo ollut ostamassakin kun kauppa on kaatunut peiteltyihin ongelmiin. Edes välittäjät eivät usein tiedä myyvänsä ”laitonta” tavaraa (taloa tai tonttia). Tarkkuuta siis, ja paljon! Omalla riskillä voisi ehkä Suomessa ajatella tekevänsä 300.000e talon, mutta Espanjassa en voisi kuvitellakaan. Suomalainen on Espanjassa espanjalaista vastaan tosi huonossa asemassa jos oikeuteen joudutaan. Voisiko ehkä sanoa kuin somalilainen suomalaista vastaan Suomessa.

En suinkaan väittänyt, että pitää olla sitä ja tätä. Kerron vain mitä meillä on. Kyse oli kuitenkin enemmän siitä lattialämmityksestä ja tuo tuli vaan jutun mukana. Jos asut siellä esim. vain kesäisin lattialämmitys tuntuisi aika koomiselta.

Putket kestävät normaalisti(!) 50 vuotta ja se koskee silloin käytettyjä rautaputkia. Mutta, jopa Suomessa on joskus vaihdettu 5-6 vuotta vanhoja putkia kun rakennuttaja on mennyt todella matalasta aidasta. Tämä on kuitenkin harvinaista. Nykyään (ja varmaankin myös tuossa -97 talossasi) putket ovat muovia. Senhän voi tapauksesta riippuen jopa nähdä jostain. Silloin ikä on enemmän kiinni käytöstä ja lähtökohtaisesti kestävät kerrostalossa kulutusta sen 50 vuotta. Villassa siis sata vuotta tai enempikin muovin laadusta ruiippuen. Ainoa mikä sitä voisi enemmäkin tuhota kuin kuluttaa on kemikaalit, kiehuva vesi tai muut viemäriin kuulumattomat aineet. Lähtökohtaisesti en usko, että noin uuden Villan kohdalla ongelmia olisi itse putkista. Asentaminen ja käyttö ovat toinen juttu. En myöskään ole missään Costalla nähnyt tehtävän putki/linjasaneerausta, vaikka talot ovat joissain tapauksessa tosi vanhojakin.

Jos pääset putkia jostain huoltoluukusta tai talon alta katsomaan se kertoo paljon, vaikka sisäpuolelle ei näekään. Jos ovat muovia olet melko varmasti turvassa. Jos ovat rautaa (usein punaiseksi maalattua) ne menevät puhki päältä (kaasut) ja mutkista (kuluinen). Pystynousut- ja tuuletukset kestävät paremmin kaasujen paremman poistuman takia. Siispä mahdolliset ongelmat ovat vaakatasossa. Tarkasta siis siten jos voit.

ps, joo, mulla on linjasaneerauksia ja putkistoja tekevä firma. :.-)