Vastaan vaikken olekaan DEVS…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Nyt käyttikset vaihtoon Vastaan vaikken olekaan DEVS…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä jhatinen
jhatinen Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.07.2008
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 133

Niin, en ole DEVSpan, mutta kuitenkin hieman perillä asiasta.

Linux on käyttöjärjestelmä kuten Windowskin – niillä on yksi merkittävä ero: Linux pohjautuu avoimeen koodiin ja Windows taas ei.

Ubuntu on yksi monista Linuxin kehitysversioista, jonka voi ladata laillisesti maksutta netistä tai kaveriltaan – Windowsia ei saa käyttää ilman Microsoftin lupaa, jonka saa rahalla.

Ubuntun voi laittaa ns. kokeilu mielessä toimimaan Windows-käyttöjärjestelmän päälle, mutta silloin ei saavuteta kaikkia Linuxin tarjoamia ominaisuuksia. Siitä on kuitenkin sellainen hyöty että voit harjoitella Linuxin käyttöä ja edelleen pitää Windows ohjelmat toiminnassa. Haittoja ei suuresti ole. Yksi ohjelma vain lisää toimimassa, tosin asennusvaiheessa on mahdollista tehdä sellaisia pikkuvirheitä, ettei toimi enää Windowskaan – kantapään kautta opittua täälläkin 🙂

Ubuntua on myös koetettu asentaa Windowsin rinnalle, omaan levyosioonsa, jolloin koneen käynnistyessä tehdään valinta kumpaa käyttöjärjestelmää aiotaan käyttää. Tämä asennus onnistuu, mutta saattaa tuottaa pieniä hankaluuksia ja tiedon menetyksiä jos aihe ei ole varmuudella tuttu.

Osaava bittinikkari taikka seikkailuhaluinen tietokoneharrastaja voi saada Ubuntun avulla sutjakkaasti ja mukavasti toimivan koneen paljon pienemmällä rahalla kuin Windowsilla.

… siis, rohkeasti kokeilemaan kuitenkin 😀

Jussi