Vastaan parhaani mukaan

LINKKI

borracha
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 134
tonyCASH kirjoitti:

Kylläpä kiinnostaisi hierojakoulu Espanjassa!
Minä en oikein saanut selkoa noista vaatimuksista ja en voi nyt sinne soittaakaan kun on viikonloppu,mutta ”oppilasvalinnoissa katsotaan edellisten opintojen numeroita” tai jotain sinne päin siellä nettisivuilla sanottiin. Minkä opintojen? Olen tasan peruskoulun suorittanut ja tekisi mieli saada joku ihan oikea ammatti jo pikkuhiljaa.
”Kurssi kuuluu opintotuen piiriin” Mitä tämä nyt sitten ihan konkreettisesti tarkoittaa? hinta oli 4000€,eli maksaako kela ton,vai joudunko suorittaan omista säästöistäni ja saan sitten opistotukea vaan kuukausittain? paljonko toi opintotuki on ja saako ulkomailla opiskeleva asumistukea?

kiitos kovasti jos joku viitsii vastailla!!!

En ole kyseisessä koulussa opiskellut, mutta vastaan sen verran kuin osaan. Jos katsotaan edellisten opintojen numeroita, niin sinun kohdallasi luultavasti sitten katsotaan niitä peruskoulun päättärin numeroita. Tuon 4000€ joutuu maksamaan ihan itse. Aloitan syksyllä opiskelut Fuengirolassa, mutta koulu kuitenkin on suomalainen, joten opintotukea saisit luultavasti samalla tavalla kuin minä tulen saamaan. Eli opintorahan määrä on normaali, voit laskea sen Kelan sivuilla olevalla laskurilla. Tuen asumislisä ja lainantakaus taas ovat korotettuja, jolloin asumislisä on ymmärtääkseni 210€/kk ja lainantakaus 360€/kk.