Varallisuusvero Espanjassa

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Hei Pauliina,

Taisivat tuon poistaa ja verottajan sivulla todetaan veron poistuneen.

Tästä päätettiin huhtikuussa 2008, niihin aikoihin tehtyjä ja toteutuneita muita verohelpotuksia on kuitenkin jo alettu ”perua pois”. Mitään poliittista keskustelua nimen omaan varallisuusveron palauttamisesta ei ole minun silmiini uutisissa sattunut. Joka tapauksessa veronkorotuspaineet Espanjassa ovat kovat, joten saa nähdä miten käy. Tällä hetkellä täällä ei siis varallisuusveroa makseta.

Muokkaanpa vielä kuitenkin: tuo verottajan linkki menee tarkkaan ottaen kohtaan ”verotus 2008” eikä googlaamalla löydy uutisia siitä että veroa olisi palautettu voimaan enkä muista sellaisesta kuulleeni. Mutta 100% yksiselitteistä vastausta siihen etteikö sitä maksettaisi myóskään vuonna 2009 tai 2010 ei verottajan sivulta ihan heti löydy.

Sivulla lukee että vuonna 2008 poistui varallisuusveron ”ilmoitusvelvollisuus” ja että siitä tehdään vuonna 2008 ”100% hyvitys, joka käytännóssä tarkoittaa veron poistumista”. Tarkoittaneeko tuo nyt sitten että tosiaan on pysyvästi päätetty vero poistaa vai onko laki jätetty johonkin sellaiseen malliin että se voidaan tarvittaessa kätevästi palauttaa?

Asioista on joskus vaikea olla ”ihan varma”, etenkään Espanjaa ja täkäläisiä viranomaisia koskevissa asioissa… 🙂