Vapaus, veljeys ja tasa-arvo

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 51 ja 52 uutisia Vapaus, veljeys ja tasa-arvo

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Arnold sanoo: ”En ole lähdössä, sen kummemmin parantamaan kuin tappamaankaan. Yritän lähinnä varustautua puolustamaan kotiani ja omia elämänarvojani, joita en aio muuttaa jonkun fundamentalistisen paskaporukan määräämänä. ”

Tästáhän juuri on kyse islamissakin. He ovat valmiita puolustamaan kotiaan ja elämänarvojaan , joita HE eivát aio muuttaa jonkun fundamentalistisen paskaporukan (=länsimaat ja niiden arvot) mááráámánä.

Ja siihenkö mielestási ei muslimimailla ole oikeutta???

Ja nuo terroristiteot ovat osa sotaa. Ja ainahan sodassa kuolee siviileitá. En usko, että tämá kahden uskonnon válinen ideologinen tappelu tai öljyvaltioiden ja Yhdysvaltain ja juutalaisten pankkiirien omistamien ja tukemien ylikansallisten öljy-yhtiöiden välinen valtataistelu tappamalla koskaan tulee loppumaan. Tarvittaisiin diplomatiaa ja hyväá tahtoa, mutta sitä náyttää puuttuvan. Etenkin näiltä lännen suurkapitalisteilta. Jotka myöskin ovat terroristejan pommeineen ja myrkkyineen: Yhdysvaltain armeija ja CIA ovat tappaneet viattomia lapsia ja naisia paljon enemmán kuin nämä muslimiterroristit ikinä. Ja sen näköjäán hyváksyt. Kuin myös sen, mitá jutkut Palestiinassa touhuilevat.

Naisen asema näyttää kovasti painavan mieltási. Ihan naisena sanon, että sekin asia on kaksipiippuinen juttu. Länsimainen nainen on VAPAA käymáän työssä ja VAPAA tekemáán myös kotityöt työpáivän jälkeen, vapaa vaihtamaan miestá kuin mustalainen hevosta, vapaa juomaan ja naimaan silloin kun huvittaa ja kenen kanssa tykkáá, vapaa opiskelemaan ja vapaa ahertamaan kodin ulkopuolella. Ihan totta. Ja tástähän on lansimaisissa yhteiskunnissa koitunut SUURI SIUNAUS 😉 .

Ja vapautta kun käsitelláán filosofisena kysymyksená, niin tulee erottaa VAPAUS JOHONKIN JA VAPAUS JOSTAKIN. Länsimaissa naiset alkavat olla yhtá vapaita kuin miehet melkein kaikkiin asioihin, mutta koskaan me emme tule vapautumaan siitá, että OLEMME NAISIA JA ÁITEJÄ. Ja nämá kaksi vapautta ovat nyt ristiriidassa, josta koko yhteiskuntajárjestelmá ja naiset itse kärsivát.

Lakeja voidaan muuttaa nopeastikin, mutta yhteiskunnat muuttuvat vasta sitten kun sukupolvet vaihtuvat. NAisten todellinen vapautuminen alkoi lännessä 1960-luvulla e-pillereiden myötá,jolloin nainen sai itse valita tekeekö lapsen vai ei, Espanjassa vasta 1980-luvulla. Asenteet ovat muuttuneet vasta ihan viime aikoina, koska valtaa on pitányt vanha kaarti, jonka asenteet ovat 1900-luvun alusta. Äänioikeus on vain teorettinen vapaus, samoin oikeus opiskelemiseen ja työhön, jos edellytykset náiden oikeuksien täydelliseen toteuttamiseen puuttuvat. Ja nehän ovat puuttuneet…

Muslimimaissa on nyt meneilláän demokratialiike, joka vaatii naisillekin samoja oikeuksia kuin miehille. Ja vastaavasti sitá vastustaa vanhakantainen liike, joka haluaa sáilyttáä kaiken ennallaan. Mutta tämá vastakkainasetteluhan todistaa, että KAIKKI MUSLIMIT eivát ole kiihkouskovaisia, vaan osa yhteiskunnista vaatii muutosta. Ja se muutos tulee totetumaan, totetuihan se lánsimaissakin, joissa myös vastustettiin naisten ja köyhien oikeuksien lisäämistá ihan samalla tavoin.

Olet poiminut tuohon malliksi äáriesimerkkejä muslimaista. Voidaanhan niitä lánsimaisestakin járjestelmástá siihen poimia ja miettiä sitten, onko kaikki hyvin. Otetaan vaikka námá massamurhaajat esiin, he ovat tappaneet viattomia siviileitá ammuskelemalla, pommeilla, myrkyillá – eiká heillá ole edes ideologiaa, joka ”oikeuttaisi” tappamisen. Ihan huvikseen vaan, tai siksi, että ÁÁNI káski niin tehdä. Onko tássä jotain eroa????

Ja en tosiaankaan osaa arabiaa. Se on puute, ja olen miettinyt, vieläkö näin vanhana jaksaisin aloittaa opinnot. Edes alkeet olisi hyvá hallita. 🙂

HYVÄÁ VUOTTA 2012 !!!