vanhoja muistelen… mutta kuitenkin

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
vanhatyttö kirjoitti:

lauka kirjoitti:

Nojoo olisihan nuo hyvät keittiövälineet aika jees, kun kokiksi valmistun tuossa ensi keväänä ja työssäoppimaan sitä ollaan menossa muutenkin. Veitset meinasin muutenkin ottaa mukaan, mutta näköjään pitäisi varata jotain muutakin välinettä. Kiitos vinkeistä! 🙂

Kyllá vaan. Luulen, että sinun on viisainta tuoda ihan koko keittiö suomesta, tiskiriepuja myöten.[/quote]
Hehh… niinpä niin… Ihan ’hauskaa’ sarkasmia, joo, mutta jos noita keittiövälineasioita aivan aikuisten oikeasti tarkastelee, niin muistelenpa hieman sitä aikaa jolloin asustelin paljon apartamento-hotelleissa.

Kyllähän niiden talon puolesta tarjoamat leikkuuveitset olivat sitä luokkaa, ettei niillä tullut kuin mustelmia. Omat veitset ja muutamat muut pienet ruoanvalmistusaseet kuljetin kernaasti mukana matkalaukussa, lentokoneen ruumassa toki.

Vaikka omat veitseni ovatkin, ja olivat silloinkin, vain sellaisia ’puoliammattilaisvehkeitä’, niin kyllähän nekin sen verran hintavia ovat, että hintaero Suomeen verrattuna on Espanjassa tänäkin päivänä häviävän pieni.

Tietysti sitä voi yrittää tulla toimeen niillä kiinakaupan rosteripellistä leikatuillakin, mutta jos hiemankin harrastelee ruoanlaittoa, niin huomaa kyllä, että kunnon Mora-puukkokin on keittiössä hyödyllisempi kuin joku kiinalainen tekele, jota ei edes voi teroittaa.

Paistinpannua en tokikaan kantanut mukanani, joten sellainen piti pari kertaa ostaa halpiskaupasta, vaikka kunnon pihvit syntyvätkin vain ja ainoastaan raskaalla valurautapannulla, jota voi kuumentaa niin paljon, että siinä lämpötilassa menee jo kiinanpannu mutkalle ja teflonit rapisevat pitkin hellaa.

vanhatyttö kirjoitti:

Onneksi olet opiskellut kokiksi suomessa etká espanjassa, sinulla on tiedossa suuri tulevaisuus ja loistava ura, kun takana on suosituksena cocina finlandesa.

Nyt taitaa tämän päivän suomalaiset kokkiopinnot olla v.t:llä hieman hakusessa. Vaikka en kokki olekaan, niin satun tietämään, että nykyinen kokkikoulutus Suomessa tähtää kansainväliseen á la carte -keittiöön ja muuhun vastaavaan gourmet linjaukseen. Pelkällä Marttaliiton karjalanpaisti-opilla ei enää kokin, saatika sitten keittiömestarin paikkaa heru.

Tosin kokemuksesta voin kyllä sanoa, että olen tehnyt uskomattoman hyvää sovellettua ’cocido careliaa’ málagalaisen kauppahallin antimista.
🙂