Vanhatytölle: Etteikö Suomen poliisi selvitä oikeita rikoksia ??

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 2 uutisia Vanhatytölle: Etteikö Suomen poliisi selvitä oikeita rikoksia ??

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

Kaikkien alojen asiantuntija Vanhatyttö on jälleen kerran tapansa mukaan heitellyt mutu-tuntumalta juttua asioista, joista hänellä ei ilmeisesti ole muuta tietoa kuin mitä iltapäivälehdet kertovat. Johtopäätöksiä hän vetää sitten näiltä pohjilta. Eikä mikään ihme, että jutut ovat suurelta osin puuta heinää. Näihin juttuihin liittyy sitten meidän koti Suomen ja sen viranomaisten mollaaminen. Olisi paljon kiintoisampaa lukea Vanhatytön juttuja kun niissä olisi asiallisia perusteluja.

Näistä syistä ja erityisestä seuraavasta Vanhatytön kirjoittamista kohdasta johtuen liitän tähän hieman selvityksiä Suomen poliisin toiminnan onnistumisesta:

”Poliisin aika menee omien tekosien peittelemiseen ja pikkupoikien jahtaamiseen. Oikeiden rikosten selvittämiseen Suomen poliisi ei kykene. Esimerkiksi henkirikoksia on selvittámáttá yli 200, kadonneita henkilöitá on löytymáttá useita satoja. Pieniá omaisuusrikoksia ei edes tutkita. Ja joistakin ihmisistá tehdáán sitten syyllisiá vaikka todisteita tekemállá, kuten rouva Auerista, jota vastaan ei ole ainoatakaan náyttöä.”

Helsingissä henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia selvitettiin v. 2010 yhteensä 4.382 kappaletta. Poliisin tietoon tulleita henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia oli vastaavana aikana 6.783 kappaletta.
Nämä kaikki tiedot löytyvät Suomesta, Tilastokeskuksen sivuilta.

Linkki tässä: http://pxweb2.stat.fi/Dialog/Saveshow.asp

Hieman tuo tilastokeskuksen sivu vaatii käsittelyä, jotta sieltä tiedon saa. Toivoakseni Vanhatytöllä on taitoa ja kärsivällisyyttä tutkia taulukoita, jotta hänkin saisi kirjoituksilleen asiallista pohjaa.

Sinänsä noidenkaan tietojen keskenään vertaaminen ei kerro koko totuutta, koska kun rikos on tehty saattaa sen selvittäminen hyvinkin siirtyä myöhemmälle vuodelle. Saattaa olla myöskin niin, että henkeen ja tervevyteen kohdistuviin rikokset esim. lievät pahoinpitelyt jäävät sitten suurempien rikosten selvittelyn vuoksi selvittämättä.

On kyse myös valinnoista, kuten edellä jo viittasin. On kyse myös resursseista; eli siitä paljonko kansakunnan varoja halutaan ohjata rikosten selvittelyyn. Viime aikoina poliisin voimavaroja on jatkuvasti vähennetty, mikä tietysti vaikuttaa niiden selviämisprosenttiin.

Suuntaa antavana noita tilastolukuja toki voi pitää, eli n. 65 % todennäköisyydellä henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset selvitettiin v. 2010. Niin että ei poliisin aika kokonaisuudessaan mene ” omien tekosien peittelemiseen ja pikkupoikien jahtaamiseen,” kuten Vanhatyttö esittää.

Toivoisin myös, että Vanhatyttö jättäisi oman kotimaansa mustamaalaaminen vähemmälle. Suomi on hyvä maa moniin muihin verrattuna, vaikka täällä ajoittain onkin kylmä ja turkikset ja muut tavarat kalliita.