Vanhan konnan vihjailuja …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Salousta kokemuksia? Vanhan konnan vihjailuja …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Kuulostat Jiipee siltä kuin olisit vielä nuori matkailija, joten annas kun vanha konna opastaa:
Minä en ikinä kirjaa muistiin niitä ravintoloita, joita muut turistit tai oppaat suosittelevat (paitsi poikkeustapauksissa). Uudessa paikassa saatan kysyä hotellin baarimikolta tai portierilta (jos se on sopivan oloinen tyyppi), minne se veisi tyttöystävänsä, jos haluaisi viettää (kuvaile toivomuksesi) hyvän illan. Sano myös, että et halua turistipaikkojen osoitteita vaan jotakin ihan aitoa ja hyvää.

Toinen vihje: Vältä pääkatuja ja astele sivummalle. Katsele missä paikalliset syövät ja pysäytä vaikka joku ja pyydä vihjeitä. Tapaat uusia ihmisiä ja saatat saada hyvääkin opastusta. Eikä kielitaidon puute haittaa, kun hymyilet, naurat ja käytät käsiäsi, maiskuttelet, otat kuvaulevia tanssiaskelia tms. selittääksesi asian.

Kun näet oven ja/tai ikkunan mutta et ole varma, onko paikka semmoinen vaiko tuommoinen, työnnä silti nenäsi sisälle ja kurkistele. Silleen saat tutustua myös autokorjaamoon, leipomoon, puusepänverstaaseen jne.

Jos et ymmärrä ruokalistasta mitään, tilaa toiseksi kalleinta. Kallein on rehvastelua, toiseksi kallein melko varmasti hyvää. Tai jos joku syö jossakin pöydässä mielenkiintoisen näköistä, tilaa sormella osoittaen samaa. Tai kysy, saatko poiketa keittiöön missä juttelet kokin kanssa.

Rohkeutta poikaseni ja niin syntyy hyviä matkamuyistoja!