vanha juttu

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Ritacasanueva kirjoitti:

itse asiassa mikaan uusi ilmio.

http://es.wikipedia.org/wiki/Trastorno_psic%C3%B3tico_compartido

Trastorno psicótico compartido,

on itse asiassa aika yleinen pienissa,suljetuissa (henkisesti suljetuissa,kultturellisesti,kielellisesti rajoitetussa, pienissakin) ryhmissa.

Konspiraatio, vaanimis, murha,pelastumis,hyokkays ym.muut ajatukset saavat hyvin helposti ”totuudentunnun” ja lahtee yleensa alkuun yhden ihmisen mielenterveyden horjumisesta (tai selvasta sairaudesta) saaden muut vakuuttuneeksi ”asian” todenperaisyydesta.

Tata tapahtuu hyvinkin usein edes ihmisten sita huomaamatta. Myos yhteinen ”vihollinen” teoria on hyvin yleinen jossa joko ollaan samaa mielta eli kuulutaan ryhmaan tai ollaan eri mielta jossa yleensa ei sallita ryhmaan tuloa.

Olet oikeassa, joukkopsykoosi ei ole uusi ilmiö. Ja kun tuon tiedämme, siksi sitä pitäisi yhteiskunnissa torjua. Eikä rohkaista tiedonválityksen ja toiminnan kautta.

Joukkopsykoosi on maailman, ja myös Suomen, historiassa johtanut erilaisiin verilöylyihin. Kansanjoukot ovat hyökänneet toisten uskontojen kirkkoihin ja temppeleihin – tappaneet kaikki kiinni saamansa ja polttaneet rakennukset. Juutalaisvainon kuohahdukset ja jopa 1930-1940 -lukujen tapahtumat ovat joukkohysteriaa, jossa yksi taho sai kokonaiset kansat vakuuttuneeksi asiastaan ! }:)

Ja jos hiukan kauemmaksi mennään, niin noitavainot olivat oikein puhdas esimerkki tällaisesta hysteriasta. Se mekanismihan toimi aina yksittäisestä kansalaisaloitteesta – naapuri annettiin ilmi epäilyttävästä toiminnasta ja yhteistyöstä itsensä Paholaisen kanssa. Tässä on ihan selkeä psykologinen yhteys tämän päivän terroristipelkoon !!! 8)