vamos al banco

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
vanhatyttö kirjoitti:

…Täällä Espanjassa on vielá joitakin maksuja (ainakin minulla) jotka pitáä maksaa káteisellá johonkin tiettyyn pankkiin. Ja se tarkoittaa jonottamista ja vielápä oikeaan aikaan oikeana päiväná pankkiin menemistá. Ja oikeaan pankkiin, sitápaitsi, pankkejahan Espanjassa on…toistaiseksi. Ja se on hankalaa näin suomalaisena, kun on tottunut hoitamaan kaikki maksut kátevásti oman tietokoneen ääreltä.

Jaa jaa, alias ’vanhatyttö’. Onko sinulla käynyt mielen vieressäkään, että tämä pankkijonottaminenkin kuuluu espanjalaiseen tapakulttuuriin? Ei pankkiin mennä ainoastaan niiden laskujen ja mahdollisten käteisnostojen ja -panojen vuoksi.

Pankkiin mennään myös näkymään ja näyttäytymään. Se on osa sosiaalista elämää. Sitä elämää, joka suomalaisille on aikain saatossa jäänyt ikävä kyllä vieraaksi. Kas, eihän sitä koskaan tiedä, kenet siellä pankissa jonottaessaan tällä kertaa tapaakaan.
🙂

vanhatyttö kirjoitti:

…ruikutus on vain osa meidán suomalaista ruikutuskulttuuria. 🙂

Siksipä kai sitä ollaankin valmiita ruikuttamaan myös espanjalaisten tavoista, vaikka itse asutaan Espanjassa ja ollaan omasta mielestä niin niin integroituneita.
😀