Valoa pimeään

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä MiMadrid
MiMadrid Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649
3Blades kirjoitti:

Mitenkäs tämän asian kanssa nykyisin Espanjassa on? Netti on pullollaan ”tietoa”, jonkin mukaan valoilla saa ajaa päiväsaikaankin ja toisaalla taas puhutaan sen olevan oikein ehdottoman kiellettyä… No mutkumutku, mulla on autossani ns. ajovaloautomatiikka (enkä varmaan ole ainut Suomalainen tässä kohtaa :)) eikä niitä valoja kertakaikkiaan saa pois päältä muutakuin katkaisemalla piuhat tai irroittamalla polttimot. Parkeille saa, muttei kokonaan pois. Ja takavalot palaa aina.

Mikä on Espanjassa nykykäytäntö? Tuleeko sakot? Entäpä muualla Euroopassa? Viisaat ja kokeneet Suomi-Espanja väliä ajaneet, onko tuon valohomman/ sitä koskevien lakien erilaisuuden kanssa ollut ongelmia?

Korkeintaan joku vastaantulija voi vilkuttaa pitkiä muistuttaakseen siitä ettei valoja tarvita. On joskus joku taksikuski tullut huoltoasemalla huomauttamaan valojen päälläolosta, muttei sen enempää. Käsittääkseni kiellettyä valot päällä ajaminen ei ole, mutta wanhat parrat voivat käydä ”ojentamassa”. Miliisi toisaalta on kiinnostunut kaikesta normaalista poikkeavasta, joten valot päällä ajaminen keskipäivällä voi herättää ihmetyksen kuskin havaintokyvyn puutteesta ja sitä myöten sitten voi tulla matkaan pieni paussi papereiden tarkastuksen merkeissä.

Jos sulla on espanjalainen auto (kuvan perusteella näin on), niin melkein väittäisin että manuaalia lukemalla ohjeet valoautomatiikan poistamiseksi löytyy. Jopa mun noin 10-v ruåtsalaisestakin löytyy keinot tähän – ei ollut ihan triviaalia mutta onnistui ohjeita seuraamalla noin kymmenessä sekunnissa.

Seuraava kysymys on tietysti se, että milloin niitä valoja sitten pitää käyttää…mua on ohjeistettu yksinkertaisesti: seuraa takseja.