Valittu vaikeneminen

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
vanhatyttö kirjoitti:

de nuevo a la calle
’Indignados’ de todo el mundo se suman hoy a la iniciativa de EE UU ’Occupy Wall Street’
Madrid, Valencia, Bilbao o Barcelona, en España, y Los Angeles, Berlín, Milán o Tel-Aviv son algunas de las ciudades que secundan la protesta

Vihastuneiden, tyytymáttömien kansanliike rahan valtaa ja ahneita pankkiireita vastaan senkun laajenee.(mutta ei koske suomea, tietenkáän 🙂 )

Nyt on vuorossa New york ja koko maailman pyhä katu Wall Street.

”Queremos ver como 20.000 personas inundan el ’lower Manhattan’, instalan tiendas, cocinas y barricadas ’pacíficas’ y ocupan Wall Street durante unos cuantos meses”, informan los organizadores de la iniciativa norteamericana en su página web occupywallst.org, para añadir que su objetivo es ”seguir el ejemplo” de sus ”compañeros” egipcios en la plaza de Tahrir.

Haluamme nähdä kuinka 20.000 ihmistá hukuttaa lowr manhattanin , pysyttáá telttoja, keittopisteita ja ”rauhan” barrikaadeja ja valtaavat wall streetin muutamien kuukausien ajaksi.

Liikkeen nettisivu: occupywallst.org toimii ja tarjoaa lisátietoa.

Vaatimukset lyhykäisesti ovat seuraavat:

La regulación de los mercados financieros, la limitación de su influencia sobre la vida política, la creación de una Banca Pública y un reparto equitativo y justo de la riqueza son algunas de las demandas de la iniciativa estadounidense, que considera que ”ya ha llegado la hora” de luchar contra Wall Street y ”la Gomorra financiera de América”.

Tasapainottaa rahamarkkinat, rajoittaa niiden vaikutusvaltaa politiikkaan, luoda Banco Publica, rikkauksien tasapuolinen ja oikeudenmukainen jakaminen. Yhdysvaltaiset vihaiset sanovat, että on tullut aika taistella Wall Streetiá ja Amerikan rahamafiaa vastaan. }:) }:) }:) }:)

Ja Surista sitten voi lukea lisáä
http://www.diariosur.es/rc/20110917/mundo/indignados-todo-mundo-suman-201109171018.html

Mielenkiintoista. }:) Kukaan muu kuin minä ei uutisoinut tástä. Ja outoa on, että asia ei näytä kiinnostavan, vaikka se koskee jokaikistá meistä, juuri mehän maksamme nuo pankkisotkut sinne Kreikkaankin. Ja niin kauan kuin olemme hiljaa tulemme maksamaan aina vaan lisää ja lisää, pohjaton on pankkiirin pussi. Ja miten me maksamme – no veronkorotuksina ja kutistuvana ja leikattuna hyvinvointina. Siihen muuten on Espanjakin ajautumassa, ihan ensin näyttää olevan supistusvuorossa julkinen terveydenhoito.

Tänáän Hesari kirjoitti näin:

http://www.hs.fi/ulkomaat/Osa+valtamediasta+vaikenee+Wall+Streetin+protesteista/a1305545975025

”Mielenosoitukset New Yorkin Wall Streetilla ovat jatkuneet jo kymmenen päivää. Suomessa tai muualla maailmalla niistä ei ole kuitenkaan kuultu juuri mitään. Se ei ole ihme, sillä myös osa yhdysvaltalaismediasta on vaiennut niistä.

Vain muutamat lehdet ovat kertoneet niistä lyhyesti verkkosivuillaan. Näin on tehnyt esimerkiksi New York Times.

Näin on tapahtunut siitä huolimatta, että toista viikkoa jatkuneisiin mielenosoituksiin osallistuu eri lähteiden arvioiden mukaan edelleen päivittäin satoja ihmisiä. Kun mielenosoitukset alkoivat 17. syyskuuta, mielenosoittajia arvioitiin olleen jopa 1 500 päivässä.”