Vakuutusasiaa/lait

LINKKI

PPENSIO1
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.01.2008
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 35
maizki83 kirjoitti:

oon tässä miettiny et minkälaista vakuutusta kannatais ottaa kun sinne päin muuttaa.. ja tarkotus ainakin olisi siellä vuosi olla. 🙂 joten hei jos jollain ois jotain vinkkejä ja tietoa eri vakuutus jutuista ni kertokaa ihmeessä.:) minkälaisia vakuutuksia ootte ite ottanu ja jne.. tänään just tilasin sen eurooppalaisen kelakortin. jonkinlainen vakuutus tulee työpaikan kautta, mut sen enempää ei kyll oo tietoo et mitä se kattaa. ei kai se hääppönen oo.
kiiitos jo etukäteen:)

Minäkin olen miettinyt vakuutusasiaa ja 3kk sääntöä, eli matka saa ”lomamatka” saa kestää enintään 3kk niin vuosimatkavakuutus on voimassa. Joudun siis ottamaan lisävakuutuksen joka on kaksi kertaa kalliimpi kuin vuosimatkavakuutus (Tapiola).

Itse tulen opiskelemaan ja käsittääkseni opiskelu rinastetaan lomailuun koska eri sääntöjä en ole löytänyt ja työtä se ei ole. Ey- asetusten mukaan opiskelu ei ole muuttoa toisesta maasta toiseen vaikka opiskelu olisi kestänyt pitemmän aikaa ja yli vuoden opiskelukaan ei olisi virallisesti muuttoa .Eikä oleskelua koske maahanmuuttosäännöt jos opiskelu on todellista. Vastaavasti joudun suorittamaan auto ym verot suomeen jos tuon auton tullessa.

Näin olen Eu.n lakeja tulkinnut

Terveisin Ensio