Vakuutus

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Masa kirjoitti:

Hola!

Aina oppii jotain uutta näitä sivuja lukiessa!

Devspain täräyttikin varsin tärkeän seikan! Espanjalaisen vuokra-auton vakuutukset eivät ole voimassa Espanjan ulkopuolella!

Oletettavasti kaikki vuokraamot käyttävät samantyyppisiä vakuutuksia saadakseen vakuutukset mahdollisimman halvalla! Vähintäänkin on siis tarkistettava vakuutuksen kattavuus.

Tiedän paljon henkilöitä, jotka ovat pyörähtäneet vuokrakaaralla Portugalissa! Ompahan tietämättömyyttään ottaneet pahan riskin!

Kiitokset Devspainille!

Huomatkaa, että toki pakollinen liikennevakuutus kaikissa autoissa on, mutta ei siis KASKOA.

Yhdelläkään vuokraamolla ei ole autoissaan kaskoa (ellet sitten vuokraa Ferraria), koska se söisi vuokraamon katteet. Laskekaapa esimerkiksi pienen suomalaisen vuokraamon vakuutuskulut, jos heillä on sanotaan 200 autoa *300€ (kaskon arviohinta)… Entäpä vaikka Hertz tai Europcar, jolla on >6000 autoa! Kulut olisivat huimat!

Tämän vuoksi asiakkaalle sanotaan, että autossa on kasko, mutta vahingon sattuessa riski on vuokaavalla yrittäjällä. Pakollinen liikennevakuutushan hoitaa jokatapauksessa henkilövahingot ja vastapuolen, joten yrittäjän suurin riski on tällöin auton hinta.

Koska ”syyllisen” löytäminen ulkomailta on varsin vaikeaa, on monista vuokra-autoista sen vuoksi otettu ns. vihreä kortti pois, joten ulkomaille ei ole asiaa. Monien vuokraamoiden sopimuksen toisella puolella ”pienessä tekstissä” tämä on mainittu ja huomaa, että allekirjoittaessasi vuokrasopimuksen, siinä allekirjoituksen kohdalla lukee yleensä ”..allekirjoituksellani vakuutan, että olen lukenut ja ymmärtänyt vuokrausehdot..”.. Eli valittamaan on turha lähteä.

Siis kysykää vuokraamosta aina erikseen jos aiotte Portugaliin tai Gibikselle! Huomatkaa myös, että se vuokraamoiden ”oma kasko” on ns. LIIKENNEVAHINKOKASKO, joka korvaa vain jos vahingolla on myös toinen osapuoli (siis vahinkoilmoitus täytettynä molempien poliza-numerolla ja allekirjoituksilla). Vakutus siis ei ole suomen tyyliin TÄYSKASKO, joten se ei sitten korvaa jos joku lyö autosta ikkunan sisään, naarmuttaa autoa parkkipaikalla tmv. Syyllinen (toinen osapuoli) pitää löytyä.