Vakuutukset

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281

Millaista vakuutusta peräät? Laajennettua matkavakuutusta? Erillistä henkilövakuutusta? Kotivakuutusta? (Eläkevakuutusta? Autovakuutusta?……) ……

Vaihtoehdot ovat runsaat tai sitten vähissä.

-Runsaat ovat yksityisten tarjoamat vakuutukset niin sairaus-, koti- ja auto/liikennevakuutukset, joissa jokaisessa hyvin erilaiset ehdot ja kattavuusturva. Ovat yleensä varsin kalliita!

-Vähäiset ovat sosiaaliturvan kautta tuleva paikallinen ”kela-kortti”, jos sinulla on työpaikka (muuten putoat 3kk jälkeen tyhjän päälle) …ja toinen on tietty pakollinen liikennevakuutus moottoriajoneuvolle.

Et maininnut viestissäsi tuletko tänne töihin ja jos tulet (mitä tarkoittaa ”työpaikan kautta”?), niin millaiseen paikkaan. Oletko suomesta lähetetty työntekijä ”expatriot” sopimuksella vai tuletko paikalliseen firmaan? Varmista, että saat INEM:ssä RATIFIOIDUN TYÖSOPIMUKSEN, jonka kautta saat sosiaaliturvan (ja sen ”punaisen” kortin) täältä, muuten et saa yhtään mitään ja teet töitä pimeästi eikä sinulle kerry eläkettä tai työttömyyskorvausta (=päiviä). Työnantaja voi toki tarjota sinulle myös jotain muuta lisää, joko toimialasta riippuen pakollisesti tai sitten vapaaehtoisesti. Ole tarkka työsopimuksesi kanssa ja ainakin VAADI SELLAINEN HETI!

Jos sinulla on (suomalainen tai paikallinen) luottokortti, niin siinä voi olla jonkinlainen vakutus mukana. LUE EHDOT!
Jos työskentelet esimerkiksi ”Autonomona” (tuskinpa, kun vuodesta puhut), saat mahdollisesti jonkinlaisen lisävakuutuksen omasta pankistasi automaattisesti jos olet kirjautunut sinne yrittäjäksi jne.. jne…

Pelkälle vuoden ”keikalle” suosittelen, että konsultoit suomessa olevaa matkavakuutusyhtiötä ja otat ns. laajennetun/pidennetyn matkavakuutuksen.

BTW: Kiva tuo sinun Podenkon kuva! Näyttää melko puhdasrotuiselta Andalucian Podenkolta, mutta kuvan ”luppakorva” ei kuulu asiaan. Onko kaukaista ”labbista” sekoituksessa? Tuleeko koira mukaan?