Väki lähtee

LINKKI

Bolichera
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.08.2007
Kirjoituksia: 8
Vastauksia: 77

Näkyisiköhän tuo myös siten, että tässä viime aikoina olen kuullut yllättävän monen suomalaisen palaavan takaisin Suomeen (tai muuttavan jonnekin muualle kuin Espanjaan)?

Enkä puhu nyt muuttolinnuista ja/ tai eläkeläisistä vaan työikäisestä väestönosasta ja joukossa on myös yrittäjiä. Ansiotulot täällä ovat niin pienet ja työttömyyden kasvaessa elinolosuhteet kiristyvät niin tiukiksi, että on katseltava myös muita vaihtoehtoja tullakseen edes jotenkuten järkevällä tavalla toimeen.

Tunnen monia ihmisiä, jotka ovat kyllästyneet myymään omaa osaamistaan ja kokemustaan naurettavalla 700-900 euron kuukausipalkalla. Sillä ei vaan kertakaikkiaan elä, vaikka kuinka penniä venyttäisi. Tulee luonnonlait vastaan…

Toinen ”paikallinen” juttu on nykyään nämä pelkällä provisiopalkalla olevat työt. Niitä on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi, mutta harvaa se kuitenkin houkuttelee, jos pitäisi maksaa autonomo-maksut ja sitten tulla toimeen ilman pohjapalkkaa. Esim. mainostilan myynti on aika pateettista hommaa; kierrät kävellen ja autolla, soitat useita puheluita ja lopulta saatat saada pienen mainosdiilin, josta oma osuus onkin luokkaa 20% mainoksen arvosta. Eli jotta saisi edes tuhat euroa palkkaa, tulisi mainostilaa myydä kuukausittain 5.000 euron edestä. Ei mikään kovin helppo juttu!