Vain muutama kommentti

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
diablita kirjoitti:

Eláinsuojelullisesti ja rahankáytón kannalta tarhakoiratoiminta on minusta pikkusen arveluttavaa.Moni eláin joutuu olemaan siellá tarhalla pitkiákin aikoja. Onko se onnellinen? Valtava máárá rahaa kuluu ihan perushoitoon ja useat elukat ovat jo tullessaan vakavasti sairaita. Kaikki eláimet pakkosteriloidaan. Miksi, jos ne kerran luovutetaan ainoastaan luotettaviin koteihin? Ja mistá kummasta eláinammattilainen lóytáá yhteistyókumppaniksi veterinarion, joka laskuttaa nartun leikkaamisesta peráti 500 €?!? Ulkomaille rahtaaminen tuntuu aivan pááttómáltá, kun tosiaan jokaisessa maassa varmaan on omiakin autettavia. Perimmáiset motiivit ovat ehká váhán itsekkáátkin, pikemminkin tunteeseen kuin járkeen perustuvat.

Kommentoin vain muutamaan seikkaan.

Moni koira joutuu olemaan tarhalla pitkiäkin aikoja, mutta esimerkiksi PAD:llä ei ole nyt _yhtään_ koiraa, joka olisi ollut siellä yli vuoden (tieto viime viikolta). Viime vuonna tilanne oli huonompi. Kaikenlisäksi esimerkiksi PAD kärsii juuri nyt lamasta siten, että siellä on nyt koiria, joita ihmiset hylkäävät _laman ja työttömyyden_ seurauksena, kun heillä ei ole rahaa pitää eläintä. Enemmän kuin koskaan tomintansa aikana.

Koira on TAATUSTI onnellisempi tarhalla kuin niissä oloissa joista se on tullut. On _monia_ esimerkkejä koirista, jotka haluavat pysyä tarhalla omasta tahdostaan. Sinäkin olisit varmasti ollut onnellisempi lapsena kasvatuskodissa, jos vaihtoehtona on jokapäiväinen hakkaaminen, lyöminen, alistaminen, nälässä pito jne! Tarhalla olo pyritään pitämään niin lyhyenä kuin se on mahdollista ja esimerkiksi PAD on saanut kutistettua tätä aikaa hyvin merkittävästi.

Eläimet pakkosteriloidaan juuri siksi, että nämä eivät pysty enää siittämään jälkeläisiä, jotka joutuisivat mahdollisesti samalla tavalla tarhoille myöhemmin. Luotettavakin koti voi osoittautua huijaukseksi ja koko periaate on se, että koiria ei haluta tarhoihin lisää! Tässä valossa toiminta on erittäin järkevää verattuna monin ”jalostuskoiriin” ja kenneleihin.

Nartun leikkaaminen maksaa suomessa noin 600€, täällä noin 500€. Fakta on se, että nartun leikkaaminen on suuri operaatio, sellainen, jossa koiran henki on vaarassa. PADillä leikkaus kuuluu koiran hintaan (100€), kun sen adoptoi!!! Eläinlääkärit tekevät osaltaan hyväntekeväisystyötä ja on turha kuvitella, että tähän käytettäisiin vain harjoittelijoita tai ammattinsa osaamattomia. Esimerkiksi meidän viimeisin koira steriloitiin mitä parhaimmalla lopputuloksella, haava oli vain noin 3cm pitkä, joka on uskomaton saavutus. Yleensä arpi on noin 10cm! Erittäin ammattitaitoista toimintaa.

Lopuksi sanon sen, että ilman muuta jokaisesa ”päässä” on varmasti autettavaa. Jos voitte, niin adoptoikaa koira suomesta. Piikkiä odottaa moni myös siellä ja useille aika käy vähiin…

Ja tämä ei tarkoita sitä etteikö hevosten, aasien, ja minkä tahansa eläimen sekä huonoissa olosuhteissa olevien ihmis(apinoid)/ten auttaminen olisi myös tärkeää.