vaikea sanoa koska en ole yrittänyt integroitua

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Integroituminen Espanjaan vaikea sanoa koska en ole yrittänyt integroitua

LINKKI

Raya
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.12.2006
Kirjoituksia: 24
Vastauksia: 1011

Miten espanjalaiset yleisesti ottaen suhtautuvat ”integroitujiin”?

En tiedä…

Minulla on palon espanjalaisia ystäviä ja kuulun muutamiin espanjalaisiin ”yhdistyksiin” enkä ole kokenut diskriminoinita … johtuen ehkä siitä että harrastuspiirit ja yhdistykset ovat miesvaltaisia.

Ystävät ovat suurimmaksi osaksi perheysttäviä (no ok tai miehiä) joten sitä kautta myös olen tutustunut naisiinkin, minkä koen olevan muutoin suhteellisen hankalaa…no mummoja toki tämä ei koske, mummot kyllä suvaitsevat.

Tosin, minua ei luokitella/epäillä missään nimessä koskaan suomalaiseksi (vaikka sen kaikki tietävätkin) vaan Välimerenalueen ihmiseksi (äidin suku on sieltä), mm. temperamentin vuoksi.

Puhun espanjaa, ymmärrän espanjaa…lisäksi minulla on espanjalainen puoliso.
Olen kiinnostunut ihmisistä ja suhtaudun heidän ”pyhiin” asioihinsa (perhe, koti, kylä) kunnioittavasti, näin saan itsekin kiinnostusta ja kunnioitusta osakseni.

Uskoisin integroitumisen olevan melko hankalaa, ellei ole jotain neutralisoivaa tekijää…ehkä useita, kuten sukujuuret, puoliso.
Kielitaito on kaiken a ja o, kaksikielisella alueella pitää osasta myös alueen oma kieli.

-Omistusasunnosta en koe kenenkään olleen koskaan kiinnostunut, asuinpaikasta eli pueblosta senki edestä, se on todella tärkeä esim vanhemmille ihmisille.

Tosin minä en tunne ”normi”espanjalaisia, valencianot ovat melkolailla erilaisia…