vaihtoehtona interrail kortti/lippu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Entäpä jos junalla Espanjaan??? vaihtoehtona interrail kortti/lippu

LINKKI

dreamer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 08.01.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 58

Tervehdys!

Siitä ei varmasti ole epäselvyyttä, että junalla matka tulee kalliimmaksi…

Jos haet elämyksiä tai et ole koskaan interReilannut, niin suosittelen!

Uskaltaisin väittää, että perinteinen interrail-kortti olisi edullisin vaihto-ehto hki-fuge välille… LISÄKSI Reilikorttia voit käyttää sen määrä-ajan aikana niin paljon kuin lystäät ympäri euroopan! Tämän päivän hintoja en tiedä (katsokaa vr:n sivuilta), veikkaan 500€ luokkaa kuukaudeksi. Saa myös lyhyemmiksi ajoiksi! Sekä 1lk ja 2lk.

Itse olen reilu kymmenen vuotta sitten hypännyt junaan hämeenlinnasta ja barcelonaan asti pääsin aivan hienosti! Minun matka muistaakseni barcelonaan kesti 4vrk (yövyin tukholmassa ja pariisissa), siis muutaman yön vietin junassakin.

Junat olivat jo silloin aivan loistoluokkaa, ilmastointi, hyvät jalkatilat,laukuille hyvät erilliset säilytyspaikat, nopeat junat jne. Saa lisämaksusta ns. lepopaikan (jolloin tilaa ruhtinaallisesti) tai sitten aidon makuupaikan. Itse olin matkassa aivan yksinäni ja oikeastaan matkalla ei ollut mitään ongelmia. Yöjunassa välillä pariisi-barcelona oli hieman jännitystä ilmassa, kun mukana oli taskuvarkaita (iskivät ihmisten nukkuessa). No pojat korjattiin talteen kyllä poliisin toimesta ja matka jatkui. Uskon kyllä, että tällainen ei ole kovin yleistä.

Kuten yllä kirjoittanutkin, junamatka halki euroopan on yksi niistä matkoista minkä tulen aina muistamaan positiivisesti.