Vaihtoehtoja on… =)

LINKKI

Susanna Maria
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 21.04.2007
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 53

Unohdin jo varmaan puolet kysymyksistä/kommenteista, mutta tässä jotain…. =)

Asiasisällöt ja aineet, joita opetetaan, poikkeavat suomalaisesta opetussuunnitelmasta. Lähinnä ajattelin tuota yläasteikäistä lasta, joka tuolla aiemmin mielestäni mainittiin. Suomalaisessa peruskoulussa opiskellaan huomattavasti laajemmin ns. reaaliaineiden sisältöjä eli jos vierailee vain esim. vuoden Espanjassa on järkevää opiskella ne asiat ns. ”kotikoulussa”, joita kaverit opiskelevat Suomessa. Eli kun palaa, niin ei ole tullut suuria aukkoja. Se, mitä kotona lisäksi opiskelisi, niin vaihtelee varmasti paljonkin, minkä ikäisestä oppilaasta on kyse. Eikä kenenkään ole tarkoitus käyttää kaikkea aikaansa opiskeluun. Täydennellä vain aukkoja. Matematiikassa taas ainakin alaluokilla mennään paljon vauhdikkaammin eteenpäin kuin Suomessa.

Pakkoruotsin opettamiseen en ota kantaa… Kaikki kielet, joita osaa, on mielestäni rikkaus. Englannin opetus ainakin tyttäreni koulussa oli kovin alkeellisella tasolla, joten esim. sitä varmasti opiskelisimme Suomen oppimäärän mukaan.

Koulussa viihtymisestä… Nyt provosoidun… 😉 Mene itse työpaikalle, jossa kukaan ei puhu kanssasi samaa kieltä. Yritä tutustua uusiin ihmisiin ja tehdä töitäsi samalla. Meidän lapset ovat sellaisia luonteeltaan, että ovat kotonaan melkein tilanteessa kuin tilanteessa. Mutta tiedän myös tuttavaperheen, jonka lapsilla sopeutuminen uuteen kouluun ja kieleen ei niin vain sujunutkaan. Joten vaihtoehtona on tuo kotikoulu. Itse tosin kannustaisin kaikkia hakemaan uusi kokemuksia ja elämyksiä. Koulun näen myös sosiaalisen puolen kannalta tärkeänä – tulee omanikäisiä kavereita jne. Mutta kuten aiemmin totesin, kaikille se ei ole yhtä helppoa ja kotikoulu vaihtoehto on olemassa.

Ei maailma siihen kaadu, jos vaihtaa espanjalaisen koulun kotikouluun tai toisin päin. =)