Vaihtoehto

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Pateq
Pateq Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.02.2010
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 85

Kyse on siis vanhan kerrostalon ylimmästä kerroksesta ja homman voisi tehdä näinkin http://www.youtube.com/watch?v=Jmi1apNcDPw
Tuossa tulisi eristettyä myös parvekkeen päällystä, eikä toisaalta ole kovin suurta intoa mennä taloyhtiön katolle tekemään tuollaista.
Jos ontelolaatassa on tuuletus, niin vaikutus katoaa sen myötä. En kyllä keksi miten se olisi tuuletettu, koska reikiä ei pahemmin näy.

Vesikatonhan täytyy olla tiivis, joten jos eristän sisäpuolelta, niin tulee kaksinkertainen höyrysulku ja jos tuuletusta ei ole, niin homehtumisen pitäisi olla varma asia?
Talon piirustuksista ei tunnu olevan kenelläkään tietoa.

Ulkoseinät ovat silmin nähden homeessa molemmin puolin ja lejia-pesu ja maalaus homeenestomaalilla aika ajoin pitää ongelman jollain tapaa kurissa.
Kuvittelisin, että eristämällä sisäpuolen höyrytiiviiksi siten, että sisäilman kosteus ei enää pääsisi seinään, ei ainakaan pahentaisi tilannetta.
Näinhän se toimii Suomessa, höyrysulun on oltava täysin tiivis. Pieninkin vuoto ikkunan sisäpokassa, niin väliin kertyy talvella kosteutta ja jäätä. Sama ilmiö on varmaan seinässäkin, vaikka se ei näykään?

Olosuhteet toki ovat erilaiset, mutta kai kuitenkin sisäilma täälläkin on kosteampaa kuin ulkoilma jos hengitämme, laitamme ruokaa ja peseydymmekin joskus?

Olen jo tehnyt eristyksen pienimpään makuuhuoneeseen vajaa vuosi sitten, eikä sitä ole tarvinnut paikkamaalata toisin kuin muita huoneita. Lupaavalta siis vaikuttaa, mutta aika on toki lyhyt, enkä tiedä mitä levyjen alla tapahtuu.

Tämä lupaavalta vaikuttava koe sai pohtimaan koko asunnon eristämistä, mutta jos ne täytyykin viiden vuoden päästää purkaa, niin eipä paljon naurattaisi.

Tällaisia pohdintoja siis tällä kertaa.
Seuraavana vuorossa on ilmanvaihdon kehittely. Yksi venttiili ammeen päällä ei oikein tunnu riittävältä. Tekisi mieli asentaa lämpöpumppujen seuraksi talteri parvekkeelle. 8)