vai onko kuinka?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
Eikka kirjoitti:

Eihän tässä ole kysymys mistään muusta kuin veronkierrosta. Jos tehdään suoraa vaihtokauppaa missä vaihdetaan tuote A tuotteeseen B, pystytään toimintaa perustelemaan vielä jollain tavoin. Mutta kun aletaan jo perustamaan omaa valuuttaa ja jätetään verot maksamatta sen varjolla, niin aikalailla saa kiemmurrella ettei se olisi aivan normaalia veronkiertoa.

Ja veronkiertoa on niinkin pieni veronkierto ettei verottaja vielä puutu siihen.

Hmmm..?

Itselläni tuskin olisi aikaa lähteä mukaan kyseisenlaiseen järjestelyyn, joten katselen tätä täysin ulkopuolisena, mutta haluaisin tiedustella seuraavaa:

Jos minä käyn haravoimassa ’Eikan’ puutarhan ja ’Eikka’ käy ukoiluttamassa ’Kalevin’ mastiffeja ja ’Kalevi’ käy roudaamassa ja asentamassa ’Liisalle’ pesukoneen ja ’Liisa’ käy minun luonani siivoamassa ja laittamassa ruokaa, niin missä kohdassa astuu tämä mainittu veronkierto kuvaan mukaan?

Tai jos minä anna ’Eikalle’ laatikollisen vanhaa brandya ja ’Eikka’ antaa ’Kaleville’ ruohonleikkurin ja ’Kalevi’ antaa ’Liisalle’ pesukoneen ja ’Liisa’ käy jälleen minun luonani siivoamassa ja laittamassa ruokaa joitain kertoja, niin onko tässä tapauksessa kyse veronkierrosta?

Lahjaverohan on toki olemassa, mutta se kai koskee lähinnä tietyn summan ylittävää rahaa, arvopapereita ja arvometalleja(?) joten ymmärtääkseni saan antaa lahjaksi melko arvokkaan esineen, ennen kuin verottajaa se kiinnostaa. Ja arvometallitkin kyseenalaistan osittain siksi, että onhan esimerkiksi vaikkapa puolisolle tai kumppanille lahjoitetusta timanttisormuksesta jo arvonlisävero maksettu.

Noita ”puntoja” ei varmaankaan pitäisi kutsua ’valuutaksi’ sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan ennemminkin tuttavien tai seuran keskeisiksi ’suorituspisteiksi’, joita itse kukin voisi oman päänsä sisällä mieltää ihan vaikkapa euroinakin, mutta mistään rahayksikköön viittaavasta ei noissa yhteyksissä olisi ehkä syytä ääneen puhua, saatika kirjoittaa mihinkään ’sopimukseen’ tai sen sellaiseen.

Onhan noita ”työosuuskuntia” jo olemassakin, joten mielenkiinnolla seuraan, kuinka kehitys kehittyy.

Ymmärrän toki ’Vanhatytön’ ja monen muunkin vastaavalla tavoin suhtautuvan lähestymisnäkökohdat, mutta itse näen, että kyseinen ”vaihtotyötalous” on sangen varteenotettva vaihtoehto sellaisessa elämäntilanteessa, kun rahat nyt vain yksinkertaisesti eivät riitä joidenkin haluamiensa palveluiden ostamiseen. Tiedän kokemuksesta, että satanen on iso raha viimeistään silloin, kun se puuttuu.