vähän tylsää faktaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Suomessa sensuuri ;15-M vähän tylsää faktaa

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Nyt on historiallisesti poikkeava aikakausi menossa. Euroopassa ei ole sodittu 60 vuoteen. Kautta kirjoitetun historian sodat ovat ratkaisseet ikävän nuorisotyöttömyystilanteen. Säännöllisin väliajoin on kuollut mahdollisesti miljoonia parhaassa iässä olleita nuoria miehiä.
Muutenkin sodat , kaiken hävityksen, jälleenrakennuksen ja sotateollisuuden myötä ovat pitäneet talouden pyörät pyörimässä.
Samoin laiton ja laillinen maahanmuutto voidaan laskea pelkästään euroopassa kymmenissä miljoonissa, kaikki tämä pimeä ja alipalkattu työ on poissa kyseisten maiden omilta nuorilta.
Samoin orjatyö Kiinassa , Vietnamissa , Intiassa ja vastaavissa diktatuureissa on siirtänyt työmarkkinoita sinne Euroopasta.
Vaikkapa täällä Espanjassa on tuhansittain Chinoja jotka myyvät suurimmalta osalta ala-arvoista paskaa joka nurkassa. Näissä myymälöissä ei noudateta työaikalakeja, taitaa verotkin jäädä maksamatta ja espanjalaisen yrittäjän on mahdoton kilpailla tätä vastaan.
Jokainen tekee omat ratkaisunsa , mutta mä yritän ostaa espanjalaisista liikkeistä mitä mä tarvitsen.
Se että rautakaupassa tai kodinkoneliikkeessäkin lähes kaikki on tehty on Kiinassa , on seikka mille ei enään juuri mitään voi. Joskus sentään löytyy vaikkapa saksalainen tai espanjalainen vaihtoehto.