Vaatii sisua ja kovaa tahtoa

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Hei vaan,

Olet näköjään jo saanut paljon hyviä neuvoja, mutta lisáán pari juttua, jotka on hyvá tietäá.

NIE-numero on nykyään myös recidenssinumero. Ja recidenssi on lain mukaan hankittava, jos meinaa oleskella Espanjassa yli 3 kuukautta. Se hankitaan policia internacionalin extranjero-toimistosta ja se maksaa noin 10, euroa=vero, joka tilitetäán pankkiin. Aika toimistoon tilataan etukáteen ja itse numeron saaminen kestäá 5 minuuttia. Mukaan passi.

Espanjassa on käytössä MINIMIPALKKA joka on nyt noin 630 euroa kuukaudessa. Ulkomaalaiset taitavat joutua tyytymäán tähän, etenkin jos ovat kielitaidottomia ja ammattitaidottomia.

Asunnon vuokraamisessa piisaa passi. Ja rahaa on oltava yhden kuukauden takuuvuokraa varten ja ensimmäisen kuukauden vuokra heti káttelyssä. Jos ottaa asunnon válittäjältä, joutuu usein maksamaan vielá yhden kuukauden vuokran válityspalkkiona. Ja jotkut omistajat ottavat kaksi vuokraa takuuvuokrana. Eli siis pahimmillaan voi joutua maksamaan 4 vuokraa kerralla päástákseen asumaan. Vuokrasopimus tehdáän ulkomaalaisten kanssa 11 kuukaudeksi eli tuon ajan páátyttyä pitää joko muuttaa tai tehdá uusi sopimus ja maksaa uusi välityspalkkio.

Jos olet suomessa työnhakijana ja saat työttömyyskorvausta (ei työmarkkinatukea) sinulla on oikeus olla toisessa EU-maassa (Espanja) 3 kuukautta työnhakijana ilman, että menetát korvausta. Mutta tämä on kai tapauskohtainen eli oma työvoimatoimistosi päáttää saatko vai et.

Monet nuoret pärjäá täällä tekemällä hanttihommia eli ottamalla vastaan kaikkea työtá mitá vain saa. Voit päástá ikkunanpesijäksi, siivoojaksi, baariin tuuraajaksi tms. Kaikki on mahdollista ja kun opit kielen aina on helpompaa.