Vaalitaistelu on alkanut

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 39 uutisia Vaalitaistelu on alkanut

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Nyt on alettu puhua asioista ihan niiden oikeilla nimillä. Vaalikampanja on alkanut, toivottavasti se nyt pysyy puheiden tasolla eikä leviä tuonne kaduille. Sekin vaara kyllä on, nyt on niin paljon pelissä ja seuraavan hallituksen päátökset ja ratkaisut koskevat niin monia. Ja erityisesti niitä, joilla ei ole mitään.

Ilmeisesti leikkauksia on tulossa hyvinvointiin, samoin erilaisia maksuja, jotka sitten koskevat myös suomalaisia – terveyskeskusmaksu, lääkkeet jne. Ja supistuksiahan on jo tehty ja varmaan ne leviávät kaikkiin autonomioihin.

Ja luulen, että nuo ennustettavissa olevat supistukset ja maksullisiksi muuttuvat peruspalvelut tulevat koskemaan ensin MEITÄ MAMUJA, mehän olemme melkoinen rasitus niin julkiselle terveydenhuollolle kuin julkiselle koululaitoksellekin. MAMupotilaita ja MAMUoppilaita on kaikkialla.

Tämä otsikko on tosi kova: El PSOE declara la guerra al PP por el Estado de Bienestar

Odotan suurella mielenkiinnolla, mitä PP vastaa.

Ja jos jotakuta muutakin politiikka (=yhteisten asioiden hoitaminen=myös meidän asioiden) kiinnostaa, niin el Mundossa on sitten asiaa esimerkiksi oikeistopuolueen mielipiteistä. http://www.elmundo.es/elmundo/tags/ad/mariano-rajoy.html

Ja kai tämä poliittisten uutisten kirjoittaminen tänne orkkiin näin vaalien alla on sopivaa, vaikka politiikka on pannaan julistettukin. 😕 Ja ne vaalit ovat 20N ja niissä voivat äänestää vain espanjalaiset. Näissä vaaleissa valitaan edustajat sekä parlamenttiin että senaattiin.