vaalit

LINKKI

eiole
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.09.2006
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 153

Hot kirjoitti:
”Mitä eduskunta voisi tehdä meidän Espanjassa jatkuvasti/satunnaisesti asuvien hyväksi?
Kouluasiat kuntoon?
Verotus asialliseksi?
Meidän kadehtiminen pois – no tämä on liikaa vaadittu…?
Kun joskus kirjoittelin tv-johtajille ja muutamalle puolueelle, että voisivat edes parantaa infon jakelua eli että kaikki tv-kanavat näkyisi ilman internettiä.”

Tärkeä asia nuo vaalit ja toivottavasti niistä saadaan vilkas keskustelu aikaan.
Sen sijaan olen hieman eri mieltä Hotin kanssa noista ydinkysymyksistä. Kouluasioista on toisaalla keskusteltu, ja ainakin Aurinkorannikon suhteen tilanteen on todettu olevan mallillaan.

Käsittäkseni verotus on nykyään kansalaisille samanlainen, tulee palkka yksityiseltä tai kunnalta/valtiolta. Kaksoisverotusta ei ole, ja Espanjan hieman helpompaan verotukseen on kätevä siirtyä (ei ainakaan meidän taloudessa ollut mitään viivytyksiä ja veronpalautus tuli Suomesta täysimääräisenä Espanjan tilille). Ei siis siinäkään mitään ongelmaa nykyisellään.

Ja mitä tuohon kadehtimispykälään tulee, siinä on mielestäni lievää tärkeilyn makua. En minä ainakaan ole huomannut, että meikäläistä rupusakkilaista kukaan Suomesta asti viitsisi kadehtia.

Ja tuo tv-asia. Sehän ei enää kuulu pennin vertaa eduskunnalle sen jälkeen, kun Yleisradiosta tehtiin omavastuinen yhtiö. Yle vahtii omaa budjettiaan ja karsii huonostituottavat haarat pois, kuten tekee jokainen suomalainen suuryhtiö. Surullista, mutta tätä päivää.