Vaalijännitystä piisaa

LINKKI

Lumenluoja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489

”Vaalijännitystä piisaa
Financial Times kirjoittaa Espanjan piilotellusta julkisesta velasta, joka saattaa kohdata päivänvalon ensi sunnuntain kunnallisvaalien jälkeen. Espanjan paikallishallinnon velka on tuplaantunut vuoden 2008 jälkeen, mutta FT:n lähteen mukaan sitä saattaa vielä olla piilossa ja tilastojen ulkopuolella julkisomisteisissa yhtiöissä. Velkoja saatetaan piilotella myös siten, että esimerkiksi sairaalat jättävät julkisesti omistettujen tavarantoimittajien laskut maksamatta.

Mikäli vallassa oleva sosialistipuolue menettää asemiaan vaaleissa, uudet valtaapitävät haluavat todennäköisesti mieluummin selvittää tilit kuin siirtää vanhat luurangot omiin kaappeihinsa. Kreikan valtiontalouden karu tila paljastui tällä tavalla. Korkomarkkinat epäilevät Espanjan paikallishallinnon maksukykyä, sillä niiden velkakirjojen korkoero Saksaan on kasvanut kaksinkertaiseksi Espanjan valtionlainojen korkoeroon verrattuna.

CincoDias käsittelee tänään samaa aihetta, joten FT:n uutinen ei liene pelkkää Lontoon susilauman näykkimistä. Espanjalaislehdenkään mukaan ei olisi yllätys, jos julkisen talouden piilovaje paljastuisi vaalien jälkeen. Vajeen taustalla on mm. terveydenhoitomenojen nopea kasvu suhteessa tuloihin. Edessä saattaa olla poliitikkojen pelkäämä terveyskeskusmaksujen käyttöönotto.”

http://euroetana.blogspot.com/

Tässä siis asiaa valmiiksi pureskeltuna – myös koj…