uutiskatsaus

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Lueskelinpa taas aamukahvin sárpimeksi lehtiá ja kovin mielenkiintoisia uutisia onkin tänáän tarjolla.

Mielenkiintoisin minun mielestá on se, että Suomen hallitusneuvotteluista ei ole yhtään uutista. Ei hiiskaustakaan…hmmmm.

Ja kerrotaan kuitenkin, että Nokian teknologia-johtaja on lähtenyt yhtiöstä. Miksiköhän, jättävätkö rotat uppoavan laivan. Mutta ei huolta, vaikka Nokian luottoluokitus onkin vaivaiset BBB-, eli roskasarjassa reippaasti, on toimitusjohtaja Elop sentäán Suomen paras johtaja, näin ovat sijoitusalan asiantuntijat äänestäneet.

Nokia on aika kiintoisa juttu, sehän on ollut jo parikymmentä vuotta Suomen keulakuva, jonka kautta Suomi on identifioitunut teknologian osaamisen huipuksi, mallimaaksi. Julkisen paatoksen mukaan Suomi on tietoyhteiskunta, Euroopan edelläkävijä tietotekniikan alueella ja korkean teknologian maa. Ja tätä kuvaa on ruokittu ruokkimalla Nokiaa verovaroista erilaisina yritystukina 160 miljoonan euron verran. Se on aika paljon, etenkin, kun Nokia on tehnyt tulosta ihan näihin päiviin asti. Mutta miten jatkossa, nyt kun laiva on uppoamassa, kuinka paljon meidän suomalaisten onkaan tuettava Nokiaa, että se ei painuisi ihan pohjaan??? Onkohan támä kansallisen ylpeyden ja identiteetin symbolin hätä nyt kovastikin esillä hallitusneuvotteluissa, kuinkahan suureksi mökinmummojen ja lapsiperheiden osuus tuleekaan nousemaan tulevissa tukipaketeissa???

Uutisissa kerrottiin myös, että Saksan veroministeri Wolfgang Schäuble on ehdottanut, että Kreikan lainalle myönnettäisiin lisáikaa 7 vuotta. Ja ilmeisesti Kreikalle on vielä annettava lisálainaakin 90 miljardin euron edestä, ja sehán sitten kerátáän muilta euromailta, Suomeltakin. Ja kuinkahan paljon se mökin mummo mahtaakaan lainata Kreikalle, hyvällä korolla tietenkin.

Vaikka tuolla jossakin lehdessá kirjoitettiinkin, että talous ei kiinnosta suomalaisia niin pakko minun on myötáä, että kiinnostaa kovasti, samoin politikka. Mutta minähán olenkin huono suomalainen, ei innosta pátkáákään jäákiekko, en käy saunassa eikä minulle maistu maailman paras ja puhtain ruokakaan, ei edes herkullinen HK:n sininen lenkki. Ja en juo edes keskikaljaa, que desastre soy!!!

Meinasi ihan unohtua: Espanjassa asuntojen myynti putosi ensimmäisen vuosineljänneksen 2011 kuluessa 30% verrattuna edellisvuoden samaan ajankohtaan. IHan varmasti hinnat tulevat laskemaan entisestáän, joten nyt kaupoille toverit!!! 🙂

Meinasi unohtua: Eilisillan Comando actualidad-ohjelmassa kerrottiin, että nykyään pankit vaativat asuntolainan vakuudeksi KAKSOISVAKUUDEN, siis asunto yksin ei riitá. Ohjelmassa oli nuori mies, jolla oli säánnöllinen työ ja palkka ja joka osti pienen asunnon ja jonka vanhemmat joutuivat panttaamaan oman asuntonsa poikansa asuntolainan lisávakuutena. Siis kysymys kuuluu, MIKÄ ON ASUNTOJEN TODELLINEN ARVO nyt Espanjassa??? Kuinka halvalla asunto irtoaa kun ostaa pankkin ulosmittaaman kámpän, mahdollisesti 50% kiinteistöválittäjien hinnasta??? 😕