UUTISET

LINKKI

Ziiuska
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.12.2006
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 242

UUTISET TÄNÄÄN
Pääministeri kertoo kannattavansa suojelupoliisin hallussa olevien Stasi-aineistojen avaamista tutkimuskäyttöön.Ja hän haluaa, että Suojelupoliisin hallussa olevia Stasi-tietoja käytetään historiantutkimukseen.Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että Supolla kuuluukin olla salaista tietoa, eikä kaikkea voida avata tutkijoille.

Vanhanen uskoo, että suojelupoliisin uusi johto ottaa homman hanskaansa ja keksii keinon, miten sen hallussa olevaa Stasi-aineistoa voidaan käyttää historiantutkimukseen.

– Ei ole hyvä että kansakunnalla on mustia aukkoja historiassa, mutta kun näin sanon, haluan korostaa sitä, että Supolla on ja sillä pitää olla salaista tietoa. Se on sen tehtävä valtakunnan turvallisuutta taatessaan, Vanhanen korosti MTV3:lle Kuopion Farmari-maatalousmessuilla antamassaan haastattelussa.

Vanhanen ei ota ollenkaan kantaa siihen, pitäisikö Stasin päästää kiistelty Rosenholz-aineisto julkisuuteen. Pääministeri ei myöskään usko Supon arvovallan kärsineen Stasi-aineistoista nousseessa pyörityksessä